Hotar med stämning

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Uefa inväntar domarraport – då hotar Dinamo med rättsliga åtgärder

Uefa inväntar domarrapporten efter Dinamo Zagrebs 1-7-förlust mot Lyon.

Nu hotar klubben att stämma alla som anklagar dem för oegentligheter.

– Det är skandalöst och skadligt, skriver Dinamo Zagreb i ett pressmeddelande.

Lyon tog sig vidare på bekostnad av Ajax efter att ha hämtat upp sju mål mot holländarna. Direkt efteråt riktades misstankar mot Dinamo Zagreb som föll ihop totalt, släppte in sex mål i andra halvlek mot Lyon och förlorade med 1-7.

”Blir svårt att bevisa”

– På den här nivån är en 7-1-seger på bortaplan ovanligt. Jag kanske är naiv men jag tänker att det normalt inte fungerar så här och om Zagreb lade sig måste de straffas. Men jag tror att det blir svårt att bevisa, sade Ajax tränare Frank de Boer.

Uefa skriver i ett uttalande på torsdagen att de uppmärksammat anklagelserna men inte sett något ovanligt i sitt övervakande av vadslagningsmönster från matchen. Någon utredning kommer därför inte att inledas om inte domarrapporten visar något misstänkt.

– Vi väntar för tillfället på rapporter från domaren, domarobservatören och matchdelegaten för att se om det, enligt deras observationer, funnits något misstänkt. Om det finns något i deras rapporter som kan resa några tvivel kan Uefa starta en disciplinär utredning. Men det finns ingenting just nu som kan motivera det, skriver Uefa.

”Alla tänkbara rättsliga åtgärder”

En bild på en blinkande Dinamo-spelare, som publicerats i media över hela Europa, har spätt på misstankarna mot klubben. Nu rasar Dinamo Zagreb också mot anklagelserna.

– GNK Dinamo motsätter sig återigen starkt all inhemsk och internationell mediaspekulation om vanärande insatser vad gäller slutresultatet i matchen. Ett bättre lag med en extra spelare vann matchen i Maksimir och lyckades gå vidare till nästa runda av Uefa Champions League, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dinamo hotar nu med rättsliga åtgärder mot alla som riktar anklagelser mot klubben.

– Vi ber alla mediarepresentanter att upphöra med deras diskussion eftersom det här ämnet är pinsamt och skadar ryktet för klubben, fotbollen och sporten generellt. Om den här mediaspekulationen inte upphör tvingas GNK Dinamo vidta alla tänkbara rättsliga åtgärder för att skydda våra rättigheter.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.