”AIK har bäst fans i Sverige”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är klubbarna Borges nobbade

Celso Borges valde AIK framför flera mer namnkunniga klubbar.

Det säger 23-åringens agent samtidigt som Borges själv hyllar sin nya klubb.

– Jag vet att de har den största supporterskaran och att fansen är de bästa i Sverige, säger Borges till klubbens hemsida.

Celso Borges gjorde succé i Tippeligan med Fredrikstad. Trots det valde 23-åringen att ta ett mindre steg, till allsvenska AIK, när hans kontrakt löpte ut istället för att försöka ta sig till någon av de större europeiska ligorna. För enligt anfallarens agent fanns det intresse.

”Konkret från Helsingborg”

Austria Wien, KAA Gent, KSC Lokeren, Standard Liège, Middlesbrough, Leeds United, Maccabi Haifa och Hapoel Tel Aviv ryckte alla i anfallaren säger agenten Javier Cordón till fotbolltransfers.com.

– Det fanns andra klubbar från Sverige som var intresserade av Celso Borges. Det som var konkret var Helsingborg. De gjorde en stor ansträngning under en lång tid för att övertyga Celso. Gällande IFK Göteborg har vi aldrig hört något officiellt. Jag tror att det bara var ett rykte, säger Borges agent Javier Cordón till fotbolltransfers.com.

”Bara hört bra saker”

Varför valde då Borges AIK?

– Jag har haft flera vänner som spelat i Allsvenskan och har bara hört bra saker om ligan. Allsvenskan är inte lika direkt på mål som ligan i Norge utan en mer spelande liga med mer taktik. Jag har som sagt bara hört bra saker, säger Borges till klubbens hemsida.

Mittfältaren, som även kan spela i anfallet, hyllar också klubbens supportrar.

– Jag vet att de har den största supporterskaran och att fansen är de bästa i Sverige och att det är en klubb med en lång och bra historia. Jag fick ett mycket professionellt intryck vid mitt besök och AIK har en hög målsättning, vilket jag gillar. Jag är mycket spänd på att komma in i laget, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.