Bundesliga

450 000 biljettansökningar inför superheta seriefinalen

Av: 

Pierre Wingren

FOTBOLL

”Ingen normal match...”

Stormatch väntar Jupp Heynckes med spelarna i Bayern München.
Stormatch väntar Jupp Heynckes med spelarna i Bayern München.

Hemmaplan och uppoffrande spel talar för Borussia Dortmund. Erfarenhet och en vinstrik historia talar för Bayern München.

Det går inte att skilja storlagen åt inför kvällens seriefinal.

– Jag tror att mästerskapet avgörs den sista omgången. Men det här är en ovanlig konstellation och ingen normal Bundesliga-match, säger Jupp Heynckes, Münchens tränare.

Jürgen Klopp.

De regerande mästarna Borussia Dortmund leder tyska Bundesliga med tre poäng före rekordmästarna Bayern München. Kvällens stormöte, på ett sedan länge utsålt Westfalenstadion i Dortmund, har allt man kan önska sig.

Hela Tyskland har pratat om matchen i flera månader – det är nu ligan ska avgöras. Och intresset har varit enormt. Utöver de dryga 50 000 säsongskorten, och de 8 000 biljetterna som har tilldelats Bayern München, har Borussia Dortmund tagit emot 450 000 biljettansökningar. Endast 80 720 personer får plats på arenan.

Omkring 200 länder direktsänder matchen. Det är sannerligen säsongens höjdpunkt.

– Allt har redan sagts om matchen. Men jag kan säga att vi är riktigt sugna på att spela, och att jag har en bra känsla, säger Dortmunds tränare, Jürgen Klopp, på presskonferensen inför matchen.

”Aldrig spelat för oavgjort”

Kvällens hemmalag har inte förlorat på sju månader – eller 23 matcher – och är verkligen i form. Även Bayern München har glidit in på vinnarspåret och har tagit sig vidare i Champions League och utmanar nu Dortmund om det tyska mästerskapet.

– Naturligtvis är det vårt mål att leda ligan med sex poäng på onsdag kväll. Jag har aldrig spelat för ett oavgjort resultat. Jag vet inte ens hur man gör. Men jag kan inte påstå att en vinst vore ett tidigt avgörande, säger Jürgen Klopp.

Förutom tre raka vinster mot Bayern München var det tänkt att Jürgen Klopp skulle ha ett annat ess i rockärmen. Supertalangen Mario Götze, 19, avgjorde det senaste mötet lagen emellan. Mittfältaren har dock tvingats vila under vårsäsongen på grund av en stressfraktur.

– Han har tränat normalt och utan problem. Nu måste vi avgöra hur kan kan hjälpa oss bäst, nu eller på lördag, säger Klopp och blickar framåt mot helgens derby mot Schalke 04.
Sent i går kväll kom dock beskedet: Mario Götze lämnas utanför truppen.

”Jag vill helt enkelt vinna”

Klockan åtta smäller det i Dortmund. En match som hela Tyskland och Europa har väntat på, en match som kan avgöra ligan. I München kräver klubbledningen en seger för att hålla titeldrömmen vid liv. Lagets härförare, Bastian Schweinsteiger, är inne på samma linje:

– Jag vill helt enkelt vinna matchen, oavsett hur. Det kvittar om det är oförtjänt eller välförtjänt, säger han till Kicker.

Som lite extra grädde på moset möts lagen igen i finalen av tyska cupen i maj.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga