Wenger om van Persie: Ledsamt

FOTBOLL

”Vi hade inget annat val”

Foto: Arsene Wenger, Arsenal.

Robin van Persie, 29, väntas genomgå sin läkarundersökning under torsdagen för att sedan skriva på för Manchester United.

Enligt Arsene Wenger, 62, var Arsenal tvingade att sälja.

– Han hade ett år kvar på kontraktet så vi hade inget annat val, säger Wenger till franska TF1.

Igår kväll blev det klart. Manchester United och Arsenal bekräftade på sina hemsidor att klubbarna kommit överens om Robin van Persie, 29.

United betalar, enligt BBC, runt 250 miljoner kronor för anfallaren som förra säsongen stänkte in 30 mål i Premier League och med det vann skytteligan. Enligt Arsenal-tränaren, Arsene Wenger, 62, hade man inget annat val än att sälja.

– Det är ledsamt att förlora en spelare av hans kvalitet. Han hade ett år kvar på kontraktet så vi hade inget annat val, säger Wenger till franska TF1.

Redan värvat ersättare

Arsenal har tidigare i sommar värvat de offensiva krafterna Olivier Giroud (från Montpellier), Lukas Podolski (Köln) och Santi Cazorla (Malaga). Och några fler värvningar för att ersätta den flyende holländaren ser det inte ut att bli enligt Arsenals franske tränare.

– Vi har redan värvat för att ersätta honom, säger Wenger.

Robin van Persie väntas genomgå sin läkarundersökning i dag för att sedan skriva på ett kontrakt över fyra år med Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM