Criscito: ”Jag tänker inte bli en syndabock”

Petade landslagsbacken berättar om misstankarna

Domenico Criscito talar ut om misstankarna kring spelhärvan.
Domenico Criscito talar ut om misstankarna kring spelhärvan.

Vänsterbacken Domenico Criscito, 25, följer inte med det italienska landslaget till EM efter misstanke om inblandning i den senaste spelskandalen.

Nu slår han tillbaka anklagelserna.

– Jag tänker inte bli en syndabock för händelser som inte har något med mig att göra, säger han till Gazzetta Dello Sport.

Misstanken bygger i stort runt ett fotografi från 2011 där Criscito syns tillsammans med andra personer som är inblandade i härvan.

Men Criscito, som då spelade i Genoa, hävdar att han endast var där för att träffa fans som inte var nöjda med insatsen i derbyt mot Sampdoria.

Väl där mötte han också tidigare lagkamraten Giuseppe Sculli, 31, som då spelade i Lazio. En av matcherna under utredning är mötet mellan Lazio och Genoa.

– När jag var där mötte jag Giuseppe Sculli och en man som jag inte kände. Jag pratade med fansen, jag försäkrade att vi gav allt i matchen och sen gick jag hem, säger han till Gazzetta Dello Sport.

Criscito, nu i ryska mästarna Zenit St. Petersburg, berättar att han fick höra om utredningen långt innan EM och att han blev garanterad att det inte skulle stå i vägen för hans chanser att följa med.

”Borde ha fått åka”

Fler spelare är inblandade i skandalen, och en av de under misstanke är Juventus-backen Leonardo Bonucci, 25, som följer med till Polen och Ukraina.

Skillnaden i fallen, utåt sett, är att Bonucci inte har blivit officiellt meddelad om sin inblandning i utredningen. Domenico Criscito riktar sin ilska mot det italienska fotbollförbundet för att de lämnade honom utanför EM-truppen.

– Vi borde ha fått åka båda två. Att få ett officiellt meddelande om att du är under utredning betyder inte att du är skyldig, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN