Premier League-stjärnan i politiskt blåsväder

avSimon Norberg

Lucas Moura blev utsett till augusti månads bästa spelare i Premier League för ett par dagar sedan.

Nu har Tottenham-spelaren hamnat i blåsväder.

Detta efter att han öppet visat stöd till Brasiliens svar på Donald Trump inför det politiska valet i landet i oktober.

Tottenham-spelaren Lucas Moura, 26, har haft en alldeles suverän inledning på Premier League-säsongen.

Efter att ha fått fullt förtroende från tränaren Mauricio Pochettino har brasilianaren tagit chansen genom att bland annat sänka Manchester United på Old Trafford med två mål.

I fredags mottog 26-åringen priset som augusti månads spelare i ligan.

Trots succén är det inte bara positiva tongångar runt den flärda yttern.

Presidentval i oktober

I samband med att det är presidentval i Brasilien i oktober, gick Tottenham-spelaren ut på Twitter och uttryckte stöd till presidentkandidaten Jair Bolsonaro, en högerextrem ledare med rötterna i fascismen. I hemlandet utreds Bolsonaro för tillfället på grund av rasistiska uttalanden han gjort de senaste åren.

I en tweet ska Moura ha formulerat sig att han tycker Brasilien behöver en ny riktlinje och att ifall presidentkandidaten varit rasist hade han suttit i fängelse för länge sedan.

Åsikten har skapat många reaktioner och 26-åringen har på flera håll blivit hårt ifrågasatt.

”Oooooh, Lucas Moura. Det är inte bara Pochettino som behöver få bort honom från högerkanten...”, twittrade bland annat Tim Vickery, journalist på BBC Sports Brasilien.

Brasiliens Donald Trump

Bolsonaro är ledare för de Social-Liberala partiet (PSL) och är för närvarande inlagd på sjukhus efter att den 6 september blivit knivhuggen av en motdemonstrant när han genomförde en kampanj i Minas Gerais.

Presidentkandidaten kallas ofta för Brasiliens svar på Donald Trump på grund av sin förkärlek över att uttrycka rasistiska, sexistiska och homofobiska åsikter.

Lucas Moura är dock inte den enda fotbollsspelaren från landet som öppet stöttatJair Bolsonaro genom åren. Det har även den tidigare storstjärnan Ronaldinho gjort.

1 av 2 | Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM