”De sa att jag låg med David Moyes dotter”

Foto: TT
Moyes och Zaha.

avPer Bohman

FOTBOLL

Wilfried Zaha platsade aldrig i Manchester United.

Nu talar han ut om tiden i ”helvetet”.

– Det fanns rykten om att jag inte fick spela för att jag låg med tränaren David Moyes dotter, och ingen försökte hjälpa mig med att reda upp det, säger han.

2013 var Wilfried Zaha, då 19 år gammal, en av engelsk fotbolls allra hetaste talanger. Yttern visade upp en bländande teknik och rapphet i löpningarna. Under året köptes han av Manchester United som betalade Crystal Palace 100 miljoner kronor.

Ett helvete i United

Men Zaha, som köptes av Sir Alex Ferguson, fick aldrig chansen av nye tränaren David Moyes och tiden i United blev ett stort misslyckande både för spelare och klubb.

– Att hamna i United är inte enkelt, så när man inte får chansen att spela är det svårt att ta, säger han i en intervju med Shortlist.

”Slogs med mina demoner”

Han är skakad över att han inte fick någon hjälp från klubben under den tuffa tiden i United som kan kallar för ett ”helvete”.

– Jag gick igenom så mycket där. Det fanns rykten om att jag inte fick spela för att jag låg med tränaren David Moyes dotter, och ingen försökte hjälpa mig med att reda upp det. Så jag fick slåss med mina demoner, de här ryktena som jag visste inte stämde, alldeles ensam. Jag levde i det här helvetet alldeles ensam.

Numera är Zaha tillbaka i Crystal Palace där han spelar en framstående roll under managern Roy Hodgson.

Siffrorna som visar Premier leagues överlägsenhet 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM