Djurgårdens IF Fotboll

Isakssons tavla gav Norrköping tidig ledning

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Djurgårdens dåliga form håller i sig.

Tio minuter in i matchen mot Norrköping bjöd målvakten Andreas Isaksson och mittbacken Marcus Danielson på en riktig tavla som gav östgötarna 1–0.

– Som djurgårdare måste det här kännas lite väl jobbigt att se. Sådana här mål får man inte släppa in, säger C More-experten Anders Andersson.

Bara fyra poäng på de fyra senaste matcherna.

Sedan derbyvinsten mot Hammarby den 2 september har Djurgården haft det svettigt i allsvenskan. Förlusten mot Brommapojkarna följdes visserligen upp av en 3–0-seger mot Trelleborg, men sedan dess har både Sundsvall och Östersund plockat poäng av stockholmarna.

I bortamatchen mot serietvåan IFK Norrköping fick Djurgården en riktigt tung start.

Skrabb låg bakom målet

Redan i den tionde spelminuten fick Andreas Isaksson hämta ut bollen ur nätet – detta efter att själv ha varit direkt delaktig i en försvarstavla som gav ”Peking” 1–0.

Hemmalagets anfallare Simon Skrabb forcerade längs vänsterkanten och slängde in ett hyfsat ofarligt inspel i straffområdet. Eller det var i alla fall så alla läste av situationen.

”Det är dråpligt”

Andreas Isaksson och mittbacken Marcus Danielson hade – trodde man – läget under kontroll. Men när målvakten gled ut för att plocka in bollen missade han att få händerna på den.

I stället styrdes bollen på Danielson och studsade retsamt in i målet.

– De kommer i vägen för varandra känns det som. Danielson vill undvika att komma i vägen när Isaksson ligger där. Men han går inte ut och tar bollen där utan den går förbi hans armar och rakt på fötterna på Danielson. Det är dråpligt. Som djurgårdare måste det här kännas lite väl jobbigt att se. Sådana här mål får man inte släppa in, säger C More-experten Anders Andersson om målet.

Hård kritik från Axén

Anderssons kollega, Alexander Axén, var hård i sin kritik av den före detta landslagsmålvakten.

– Har han tacklat av, Isaksson? Är han färdig med säsongen? Det känns tveksamt, han har släppt in en hel del konstiga mål på slutet tycker jag, säger han.

Matchen slutade 1–1 efter en kvittering från Aliou Badji i den 69:e minuten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

IFK Norrköpings doldis: ”Skulle slå mig själv i ansiktet hellre än att ge upp”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Andreas Isaksson

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping