Irriterade stjärnor i Hammarby efter bytena

avFredrik Jönsson, Per Bohman, Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

UPPSALA/STOCKHOLM.

Poängtapp mot bottenlaget Sirius.

Då kokade Hammarbys stjärnor när de blev utbytta under segerjakten.

– Jag skiter i vad de säger. De får gärna svära och sparka och ha sig. Det har ingen betydelse, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Hammarbys öste på för ett ledningsmål mot Sirius. Då valde tränaren Stefan Billborn att byta ut tre av sina offensiva stjärnor – Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Vladimir Rodic – i jakten på segern.

Hamad blev han utbytt efter dryga timmen till förmån för Sander Svensen. En till synes arg Hamad struntade helt i att klappa om sin kamrat, utan gick av planen någon meter från norrmannen.

Foto: C MORE

”Blir lite upprörd”

När även Muamer Tankovic och målskytten Vladimir Rodic blev utbytta en stund senare var de tydligt förbannade – rent av ilskna – på tränare Stefan Billborns beslut.

– Klart man vill vara på planen i 90 minuter och avgöra matchen, man har känslor och blir lite upprörd, man vill vara med där ute, sa Tankovic i C More och utvecklade för Sportbladet:

– Det var tråkigt och jobbigt att bli utbytt. Det är en normal känsla. Det är inte förvånande att man blir sur för det. Man vill spela 90 minuter och avgöra matchen.

Billborn: ”Solklart”

Efteråt svarade Stefan Billborn på reaktionerna.

– Man kan säga vad man vill om mina byten. Vi var som bäst sista tjugo minuterna så vi fick effekt på våra byten. Det var solklart att det var rätt byten, säger tränaren.

De såg inte glada ut när de byttes ut?

– De är bra att de inte ser glada ut.

Vad sa de?

– Jag skiter faktiskt i vad de säger. De får gärna svära och sparka och ha sig. Det har ingen betydelse så länge jag kan kommunicera med dem i morgon och jag lägger inga personliga värderingar i det. Det är inte sjumannacoachning att man alltid får spela kvar för att man gör mål.

Tankovic: ”Det är hans bild”

Tankovic svarar kort när han får höra tränarens motivering kring bytena:

– Okej. Det är hans bild av det...

För Sirius var poängen viktig och nu har klubben bara en poäng upp till Brommapojkarna på säker mark.

– Hammarby tryckte på sista kvarten och det minns man ju såhär strax efter matchen, men jag tycker inte att resultatet är orättvist, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

Laddar Matchlista
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM