Rasar mot Örebro efter uteblivna flytten: ”Sviken”

avFrida Fagerlund

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Nahir Besaras övergång till den qatariska ligan sprack i sista sekund.

Nu riktar anfallaren kritik mot nuvarande klubben Örebro SK.

– Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK, säger han till NA.

Efter ÖSK:s minst sagt stabila vårsäsong började rykten florera kring Nahir Besara.

Den 27-årige anfallaren var till sist nära en övergång till qatariska Al-Khor. Under fredagen var han tillbaka i Örebro efter en resa som borde ha resulterat i en läkarundersökning och sedermera påskrivet kontrakt.

I stället vände spelaren hem tomhänt, rapporterar Nerikes Allehanda.

– Jag sa till ÖSK dagen innan jag flög ner, jag har det på sms, att övergångssumman inte är förhandlingsbar. Jag vill ha ett ja eller ett nej, annars åker jag inte. De sa "ja, åk dit". Alltså trodde jag att det var klart mellan klubbarna, säger Nahir Besara till tidningen.

”Känner mig sviken”

– När jag sitter på planet får jag veta att ÖSK lämnat ett nytt bud till Al-Khor, med diverse klausuler som gör att jag kostar nästan dubbelt så mycket. Det gjorde att klubben i Qatar drog sig ur. De hade lämnat ett bud, vilket inte var förhandlingsbart. ÖSK godkände det genom att låta mig åka ner.

Besara är missnöjd med den allsvenska klubbens sätt att hantera situationen.

– Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart. Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK, säger han.

Anfallaren betonar däremot att motivationen i mötet med Gif Sundsvall på lördag, som han nu kan spela, inte kommer påverkas av händelsen.

Även ÖSK besvikna

Sportchefen Magnus Sköldmark har förståelse för Besaras känslor och menar att även ÖSK är besvikna över den uteblivna övergången.

– Vi försöker alltid i slutdelen maximera spelaraffärer och så också i detta fall. Jag vet att vi har skickat två olika förslag till den här klubben och ett var på den nivån som de ville och ett var något högre. Man vet väldigt sällan vad orsaken är, och det är svårt i efterhand att dra någon riktigt slutsats vad det var som gjorde att affären inte gick i lås. Beror det på att man väljer någon annan spelare? Eller beror det på att ekonomin inte stämde eller någon annan faktor i det hela? Och just i det här fallet tror jag inte att vi kommer att få något svar. Inget är klart förrän allt är påskrivet, både mellan två klubbar och även mellan spelare och klubb, säger Sköldmark till Fotbollskanalen och hymlar inte med att det hela säkerligen har satt sig djupt hos Besara.

– Ja men det tror jag, det är klart att det påverkar. Det är ofrånkomligt, alla beslut eller händelser påverkar i någon mån en framtid. Så är det. Sedan så, tittar vi bara rent sportsligt så är han tillräckligt professionell, han är ett superproffs i hur han agerar och vad han gör, och vi har tio matcher kvar att spela av allsvenskan och vi får en av allsvenskans bästa spelare kvar i ÖSK, det är klart att det betyder något också för vår del,

ARTIKELN HANDLAR OM