Klara för Dif – inom en vecka

Publicerad:
Uppdaterad:
Håkan Ericson och Zoran Lukic tar över Djurgården.
Foto: ULF HÖIJER/BILDBYRÅN
Håkan Ericson och Zoran Lukic tar över Djurgården.

Håkan Ericson och Zoran Lukic.

Där har ni männen som ska ta över Djurgården.

– Jag hoppas att det är klart inom en vecka, säger Dif-managern Göran Aral till Sportbladet.

Zoran Lukic behöver knappast någon närmare presentation medan Håkan Ericson, 46, är något av en doldis. Han har tidigare tränat Nacka FF och IFK Norrköping. Han är son till avlidne, legendariske förbundskapten Georg ”Åby” Ericson och jobbar för tillfället med tränarutbildning på Svenska Fotbollförbundet.

Att han nu är nära att presenteras som Djurgårdens nya huvudcoach handlar om att han är vän och tidigare kollega på förbundet med Göran Aral.

Aral är Dif:s nygamle manager och mannen som fått i uppdrag att utse tränarkonstellation efter sparkade Siggi Jónsson och Paul Lindholm.

Individuell tränare

Enligt uppgift har Aral ställt in siktet på Ericson och han ska visserligen godkännas av styrelsen men den går knappast emot sin nytillträdda manager vid dennes första stora uppdrag.

Under sig, som individuell utvecklingstränare, får Håkan Ericson i så fall Zoran Lukic som därmed lämnar Qviding och gör comeback i Djurgården som han lämnade i besvikelse 2004. Åren innan vann han två SM-guld tillsammans med Sören Åkeby.

Sportbladet var under tisdagen i kontakt med Göran Aral.

– Jag har inget att säga i dagsläget, säger Aral men förklarar att förhoppningen är att ha allt klart inom en vecka.

Möttes i måndags

Håkan Ericson har inte velat kommentera uppgifterna men för Svenska Dagbladet bekräftar han att han var i kontakt med Djurgården så sent som i måndags.

I samband med att Aral tar över som manager försvinner också mångårige klubbdirektören Bosse Andersson. Detta väntas bli offentligt i samband med att ”Super-Bosse” har klart med nytt jobb.

Förstavalet som tränare var Magnus Pehrsson. Men den förre Dif-spelaren ansåg inte att läget var rätt. Han är i stället nära att bli klar för danska Champions League-klubben Ålborg.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN