Källström: Chansen finns

Publicerad:
Uppdaterad:

LYON. Å ena sidan: Lyons och Kim Källströms form är tillbaka.

Å andra sidan: Manchester United slog tillbaka.

– De är inte mindre favoriter nu, säger Kim.

varnad Kim Källström drog på sig ett gult kort.
Foto: Foto: REUTERS
varnad Kim Källström drog på sig ett gult kort.

2008 har inte varit ett bra år för Lyon. Hemma har de spelat dåligt och vunnit, borta har de spelat dåligt och förlorat.

Det var därför Kim Källström inte bara var missnöjd efter 1–1 mot United.

– Det var ju en strålande match, det gick bra både för mig och laget. Allt har varit lite neråt efter jul, så i det stora hela fick vi ut mycket mer positivt än negativt av det här, säger Kim.

Han säger det medan United-stjärnorna går förbi bakom. Nani, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo. Lättade ansikten, allihop.

”Många skickliga spelare”

Lyon hade bra kontroll i stort sett hela matchen, och när supertalangen Karim Benzema skickade in 1–0 via stolpen med 35 minuter kvar såg det otäckt ut för det röda laget. Jérémy Toulalan slet som ett djur i den defensiva mittfältsrollen, Anthony Réveillère spelade oavgjort mot Ronaldo – och det var först på slutet, när Michael Carrick kom in och spelade lite rakare fotboll, som United började hitta ett rejält tryck.

– De har ju oerhört många skickliga offensiva spelare, så till slut kommer chanserna, det är oundvikligt, säger Kim Källström.

Jo. Till slut, med tre minuter kvar, kom ett inlägg från Nani som studsade via Fred och fram till Carlos Tévez. 1–1, obönhörligt.

Och nu?

– Tja, vid 1–0 såg det bra ut. 1–1 är något helt annat, suckar OL-tränaren Alain Perrin.

Hoppas på tidigt mål

Kim Källström, som gjorde en bra match, höll med.

– De var favoriter före den här matchen, och de är inte mindre favoriter nu. Men samtidigt, man vet aldrig. Allt kan se ut på ett sätt, men så gör vi ett tidigt mål borta och så ändras allt. Chansen finns.

I så fall hänger den mycket på Karim Benzema. Senast Lyon spelade en ödesmatch på de brittiska öarna sänkte han Rangers och räddade OL vidare.

Kan ni använda den erfarenheten på Old Trafford, Karim?

– Gärna det. Vi vann ju med 3–0 där, det får gärna hända igen...

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.