Nu ska Elmander bli stor

avPeter Wennman

Vill ta klivet ur Zlatans skugga: ”Möjligt att jab blir en större profil här i England”

pojkdröm Johan Elmander har alltid gillat engelsk fotboll. ”Jag växte upp med den på tv:n och har alltid velat komma hit.”

BOLTON. Den regerande kungen heter Zlatan och gammelkungen Henrik lever fortfarande och i det läget är det ju inte lätt att vara kronprins.

Men Johan Elmander, 27, håller sig ödmjukt i bakgrunden. Han vet att han ändå kan bli vinterns snackis bland svenska fotbollsfans.

Johan sitter i Reebok Stadium, två dagar före ligadebuten för

Bolton, och lägger ut texten för journalisterna:

– Alla pratar om Zlatan Ibrahimovic i Sverige, det är han som är störst. Och så har vi ju Henrik Larsson. Jag kommer väl liksom lite i skymundan av dom. Men det är möjligt att jag blir en större profil nu när jag hamnat i England.

Jo, så är det ju:

Zlatan spelar förvisso i storlaget Inter och Henke är en levande legend, men den kommande säsongen lirar Johan Elmander i Premier League och DET kommer inte att passera obemärkt förbi.

Svenska, holländska, danska och franska ligan är en sak – plötsligt står Elmander i fotbollsvärldens största skyltfönster.

– Världens bästa liga just nu, säger han.

”Gillade Ginola”

Många kommer nyfiket att följa hans äventyr i gamla fina Bolton och hålla tummarna för att Sverige får den spännande Premier League-stjärna vi längtat efter ett tag.

Själv är han mitt uppe i en pojkdröm.

– Ni vet ju hur stor den engelska fotbollen är i Sverige ... jag växte upp med den på tv:n och har alltid velat komma hit. Jag höll på Tottenham som grabb och gillade särskilt David Ginola. De senaste åren har jag väl varit mer neutral.

Bolton köpte honom för 130 miljoner kronor, managern Gary Megson tror stenhårt på svensken som ersättare till Nicolas Anelka (om än inte samma spelartyp) och

Johan själv gillar det han sett.

– Jag frågade Christian Wilhelmsson hur det var i Bolton och han sa att det var helt okej. Trots att han inte fick spela så mycket tyckte han det var en välskött klubb med vänlig atmosfär.

Man kan nog påstå att en stoltare, lyckligare svensk aldrig gjort debut i Premier League. Johan snackar till och med om mirakel.

Nybliven pappa

Vi är då inne på lilla Alice, en vecka gammal. Född i Manchester av mamma Amanda lagom till pappa Johans ligadebut.

– Amazing, skrattar Johan. Nattsömnen är det väl si och så med, men natten till lördag sover jag

på hotell med resten av laget. Och på söndag flyttar jag, Amanda och Alice in i ett eget hus.

Den nyblivne pappan charmade den engelska pressen i går och allt prat om dottern ger förstås rubriker i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM