AIK Fotboll

"Han känns för oprövad"

Av: 

PeO Larsson

FOTBOLL

AIK-profilen Johan Mjällby om tränarskiftet

Ut med Rickard Norling, 37.

In med Mikael Stahre, 33.

– Som supporter skulle jag oroa mig. AIK är i en situation där jag gärna skulle se att nye tränaren vore en bevisad vinnare, säger förre spelaren Johan Mjällby till FotbollDirekt.se.

Mjällby, 37, har ett stort hjärta för AIK efter sina år som spelare i klubben. Han överraskades, som många andra, av dagens besked att Rikard Norling sparkas. Och han är långt ifrån säker på att AIK-ledningen tagit rätt beslut när de ersätter Norling med en anonym 33-åring.

– Jag är nervös för vad som väntar. Stahre är en trevlig kille och kan säkert bli bra på sikt men känns i dag för oprövad för den situation AIK befinner sig i.

Assisterade Norling

Mjällby, numer expert i Viasat, inser också att säsongen 2008 blev en motgång  – och det som till slut fällde Norling.

– Men samtidigt är femteplatsen ett misslyckande när man gått ut och pratat om guld. Det går inte att komma i från. Men jag är verkligen inte säker på om det är rätt beslut för AIK:s bästa, säger Johan Mjällby till FotbollDirekt.se.

Mikael Stahre, som var assisterande tränare till just Norling i allsvenskan 2006, kommer närmast från Väsby. Han har tidigare också tränat AIK:s ungdomslag.

Nils-Eric Johansson, assisterande lagkaptenen, om nye tränaren:

– Jag vet inte jättemycket. Av det jag har läst tidigare så är han framåt och har pigga idéer, och han har gjort ett bra jobb med Väsby, säger Johansson till TT.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Johan Mjällby

Allsvenskan i fotboll

Mikael Stahre

Rikard Norling