"Han känns för oprövad"

Av: PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK-profilen Johan Mjällby om tränarskiftet

Foto: TAR ÖVER AIK Mikael Stahre, 33, ifrågasätts redan innan han tillträtt...

Ut med Rickard Norling, 37.

In med Mikael Stahre, 33.

– Som supporter skulle jag oroa mig. AIK är i en situation där jag gärna skulle se att nye tränaren vore en bevisad vinnare, säger förre spelaren Johan Mjällby till FotbollDirekt.se.

Foto: Johan Mjällby.

Mjällby, 37, har ett stort hjärta för AIK efter sina år som spelare i klubben. Han överraskades, som många andra, av dagens besked att Rikard Norling sparkas. Och han är långt ifrån säker på att AIK-ledningen tagit rätt beslut när de ersätter Norling med en anonym 33-åring.

– Jag är nervös för vad som väntar. Stahre är en trevlig kille och kan säkert bli bra på sikt men känns i dag för oprövad för den situation AIK befinner sig i.

Assisterade Norling

Mjällby, numer expert i Viasat, inser också att säsongen 2008 blev en motgång  – och det som till slut fällde Norling.

– Men samtidigt är femteplatsen ett misslyckande när man gått ut och pratat om guld. Det går inte att komma i från. Men jag är verkligen inte säker på om det är rätt beslut för AIK:s bästa, säger Johan Mjällby till FotbollDirekt.se.

Mikael Stahre, som var assisterande tränare till just Norling i allsvenskan 2006, kommer närmast från Väsby. Han har tidigare också tränat AIK:s ungdomslag.

Nils-Eric Johansson, assisterande lagkaptenen, om nye tränaren:

– Jag vet inte jättemycket. Av det jag har läst tidigare så är han framåt och har pigga idéer, och han har gjort ett bra jobb med Väsby, säger Johansson till TT.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.