Jagas av storlag

FOTBOLL

Tottenham intresserat: ”Skulle inte göra det för pengarna”

På söndag natt stänger transferfönstret.

Tre svettiga dagar återstår för HIF-fansen.

– Skulle jag flytta skulle det inte vara för pengarna, utan för att det är roligt, säger Henke till Sportbladet.

– Det är inte hundra att Henke blir kvar hos oss, säger sportchefen Jesper Jansson.

Foto: Kan lämna HIF Henrik Larsson kan vara förlorad för Helsingborg. Flera storklubbar har visat intresse för 37-åringen.

Enligt uppgifter överväger Henrik Larsson erbjudanden från tre olika klubbar: Tottenham, Everton och Feyenoord. Även Henkes gamla klubb Celtic sägs vara intresserade.

Eftersom Larssons kontrakt med Helsingborg går ut om mindre än sex månader har klubbarna rätt att kontakta honom direkt utan att gå via HIF.

– Vi har inte pratat med Henke om det här, han har inte sagt till oss att han överväger något erbjudande så jag vet inte om det stämmer, säger sportchefen Jesper Jansson.

Värderas högt

Helsingborg är givetvis angeläget om att behålla den snart 37-årige landslagsstjärnan, men brottas samtidigt med ekonomiska problem och allt är som bekant till salu till rätt pris.

Hur högt värderar ni Henke, talar vi om ett tvåsiffrigt miljonbelopp?

– Vi värderar honom väldigt högt. Dels spelmässigt, men också allt det han betyder för klubben. Men jag varken vill eller kan spekulera i några summor. Vi har inte fått något bud så jag vet inte vilken nivå det skulle handla om, säger Jesper Jansson.

Inte säkert han blir kvar

Frågan är hur Larsson ställer sig till en ny utlandssejour.

– Jag talade med honom efter Geflematchen, vi pratade om hur vi ska komma ur vår svacka. Vårt samtal handlade om att han spelar för oss under resten av säsongen också. Sedan hoppas vi självklart att han vill spela ett år till efter det, säger Jesper Jansson.

Det återstår tre dagar av transferfönstret, kan du med hundra procents säkerhet säga att Henke blir kvar hos er?

– Nä, det kan jag inte. Men jag hoppas verkligen det, säger Jesper Jansson.

United ville behålla Henke

Redan i samband med en intervju Sportbladet gjorde för två veckor sedan talade Henke Larsson om en eventuell utlandsflytt. Citaten har inte publicerats tidigare.

– Skulle jag flytta skulle det inte vara för pengarna utan för att det är roligt. Jag gick inte till United för att jag fick jättebra betalt. Jag gick dit för att ”wow vilken chans i stället för att vara hemma och träna i tio veckor”, säger Larsson som bekräftar att United ville skriva ett längre avtal med honom efter den korta sejouren i Manchester vintern 2007.

– Det stämmer att jag fick en förfrågan. Men det är ingen idé att prata om det nu, säger Henke.

ARTIKELN HANDLAR OM