Lionel Messis skalle knäckte Mallorca

FOTBOLL

MÀLAGA. Ett reservbetonat Barcelona tog ett jättesteg mot ligatiteln på Mallorca.

Och det var målshow av Leo Messi, David Villa och Pedro som bäddade för rycket som kan betyda guld i vår.

– Det var årets svåraste match att komma in i och laget behövde mål av anfallarna, säger tränaren Pep Guardiola efter segern i går kväll.

Foto: SCANPIX

Skadedrabbade Barcelona åkte till Mallorca utan Víctor Valdés, Carles Puyol, Dani Alves och Xavi Hernández. Men Pep Guardiolas gäng lämnade turistön som kvällens stora vinnare efter en 3–0-seger mot Michael Laudrups lag, medan Real Madrid bara fick oavgjort i la Coruña.

Messi bröt dödläget

Det dröjde till några minuter före paus innan Barcelona spräckte nollan. Leo Messi nickade in säsongens 26:e ligamål på en utsökt pass av Seydou Keita. Därmed leder Messi skytteligan med två mål fler än Cristiano Ronaldo.

– För de som inte brukar spela är det slitigt att komma in, men de måste känna att förtroendet finns för dem. Om man har ett uppförande som Seydou är allt mycket enklare, berömmer Pep Guardiola maliern efter match.

’En viktig vecka för oss’

Och båda Leo Messis anfallskamrater David Villa och Pedro Rodríguez skulle sälla sig till målskyttarnas skara under kvällen.

– Laget behövde mål av anfallarna. Det här är en viktig vecka med tre svåra matcher, där vi redan klarat av den första, säger Guardiola.

I och med Real Madrids 0–0 mot Deportivo la Coruña senare på kvällen leder Barcelona ligan med sju poäng när tretton omgångar återstår.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga