City tappade poäng – i Guidettis bänkdebut

FOTBOLL

Även Larsson vid sidan

Två senskar tog plats på respektive bänk när Birmingham tog emot Manchester City.

På bortaträet satt en lycklig 18-åring för första gången i Premier League.

På hemmabänken en konfunderad 25-åring osäker på hela sin fotbollssituation.

Det slutade med att City tappade två viktiga poäng efter 2-2.

Varken John Guidetti eller Sebastian Larsson fick komma in när Birmingham lyckades klara 2-2 hemma mot Manchester City. Trots poängförlusten är frågan om inte Guidetti ändå var mer nöjd än Sebastian Larsson.

”Hoppas få spela”

Larsson stoppades i sista stund från en utlåning till just Manchester City under transferfönstrets sista minut. Birmingham sade tvärt nej men valde alltså ändå att inte låta 25-åringen spela mot City.

Larsson uttryckte också i dagens intervju med Sportbladet en osäkerhet kring sin situation i klubben.

– Jag kanske får en indikation på hur de ser på mig när laget presenteras, sade Larsson inför matchen.

Är du orolig för framtiden?

– Nej, inte överdrivet. Birmingham bestämde ju sig för att inte sälja mig och jag antar att det handlar om att jag är välbehövlig för laget. Förhoppningsvis kommer de inte hålla på så där, jag hoppas få spela.

Dzeko mållös

För John Guidetti går å andra sidan tillvaron åt helt rätt håll. 18-åringen har lyckats slå sig in i Citys stjärnspäckade trupp och kommer troligen få chansen att göra Premier League-debut på riktigt om han bara kan hålla fast vid sin bänkplats de kommande veckorna.

Nyförvärvet Edin Dzeko, som startade tillsammans med Carlos Tevez på topp, lyckades inte hitta målet i matchen utan det var istället Tevez och Aleksandr Kolarov som gjorde bortalagets mål. Poängräddarna för Birmingham var Nikola Zigic och Craig Gardner.

ARTIKELN HANDLAR OM