Gefle IF

Ordkrig mellan Ajdarevic och Berggren efter mötet

Av: 

Robert Laul

Anders Sundin

FOTBOLL

”Långa bollar, tråkigt spel...”

ORDKRIG IFK Norrköpings Astrit Ajdarevic och Gefles Hasse Berggren var inte särskilt imponerade av varandras spel efter gårdagens allsvenska möte.
ORDKRIG IFK Norrköpings Astrit Ajdarevic och Gefles Hasse Berggren var inte särskilt imponerade av varandras spel efter gårdagens allsvenska möte.

GÄVLE. I ena ringhörnan: Astrit Ajdarevic, 21.

I den andra: Hasse Berggren, 38.

Efterspelet till Gefle–IFK Norrköping blev ett ordkrig mellan en junior och en veteran.

När man studerar statistiken efter matchen på Strandvallen var nykomlingen IFK Norrköping bättre på det mesta. Fler avslut, fler skott på mål, fler hörnor och ett överlägset bollinnehav.

Men i kolumnen för gjorda mål stod det 2–0 till Gefle.

”Pekings” mittfältsstjärna Astrid Ajdarevic var besviken:

– Jag hade inte förväntat mig något mer av Gefle, det är deras sätt att spela fotboll och de gör det bra. Långa bollar, tråkigt spel. Vi kanske inte är ett skit bättre men vi försöker i alla fall. De försöker inte. Vi har spelare som kan spela fotboll, säger han.

”Deras sätt att spela”

Och tillägger:

– De gjorde mål på straff, sedan backade de hem med 17 man. Men det är deras sätt att spela, det finns inget mer att säga.

Den 17 år äldre Gefleanfallaren Hasse Berggren, som avgjorde tillställningen med sitt mål i 88:e minuten, levererar en lika hård känga tillbaka.

”Behöver mer tid”

– Försöker de verkligen spela sig fram? Astrit springer ner bakom våra forwards för att hämta boll hela tiden. Sedan passar han, får tillbaka och slår den där långa bollen i alla fall, är det någon skillnad mot att slå den långa direkt? Jag tycker inte det. Att springa och dutta där bak ger ju inte så mycket, säger Hasse Berggren och tillägger:

– Vi sa så här före matchen: Ajdarevic kommer att springa omkring där bland våra forwards hela tiden, låt han hålla på. Det vore värre om han var framför vår backlinje. Men där är han ju inte. Norrköping ser inte klara ut än, de har många nya i laget och behöver mer tid på sig, menar Berggren vars Gefle nu tagit fyra poäng på två matcher.

1–0-målet var en säkert slagen straff av Daniel Theorin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Gefle IF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gefle IF