”Jävligt jobbigt att Kenny drar”

avOskar Månsson

FOTBOLL

Mutumbas straff-hyllning till Pavey: ”Den längsta kramen någonsin”

Bland alla hyllningar till Kenny Pavey var den han fick av Martin Mutumba särskilt speciell.

Yttermittfältaren gick före i kön, slog in en straff – och sprang ut till sin lagkompis för att fira.

– Det var den längsta kramen jag någonsin fått, säger Mutumba.

”OH KENNY PAVEY” AIK-supportrarna hyllade Kenny Pavey med sedvanliga sången: ”Oh Kenny Pavey, you are the love of my life, oh Kenny Pavey, I’ll let you shag my wife...”

AIK vann med 2-1 mot Häcken och säkrade sin plats i Europa League-kvalet men i slutändan handlade nästan allt om Kenny Pavey. Engelsmannen, som spelat i sex år på i den svartgula tröjan, hyllades stort efter sin sista hemmamatch på Råsunda.

– Jag är verkligen ledsen. Jag vill bara säga tack till alla, säger 32-åringen som förmodligen kommer att minnas vad som hände en kvart in i matchen.

”Försökte vänta ut”

Då fick AIK straff sedan Mohammed Ali Khan stoppat ett skott från Kwame Karikari med handen. Häcken-försvararen åkte ut, bollen placerades på straffpunkten och fram stegade Robert Åh... förlåt Martin Mutumba.

– Robban (Åhman Persson) lät mig ta staffen. Jag frågade och han sa att det var lugnt. Det var schyst av honom, säger Mutumba.

Du väntade ut målvakten?

– Jag försökte att vänta ut litegrann, Christer Swärd (assisterande tränare) gillar inte när jag gör så. Jag är ju inte ens returtagare, ha ha.

Vad tycker Christer att du ska göra? Gå dit och smacka dit den?

– Han tycker inte ens att jag ska ta straffarna. Jag ska vara med och fira målet bara.

Osäker framtid

Det sista, firade målet, gjorde i alla fall Mutumba som sprang rakt ut till Kenny Pavey.

– Det var den längsta kramen jag någonsin fått. Det är jävligt jobbigt att Kenny försvinner. Han har kvalitet, krigar alltid hundra procent, går in i närkamper. Det är inte många som klarar att spela i AIK och han har gjort det i sex år.

I vilken klubb Pavey fortsätter karriären är inte klart, men att han vill återvända till AIK är desto säkrare. Han har redan ett projekt på gång, berättar han, där han vill länka samman engelska spelare med AIK på något sätt.

– Men jag vill inte berätta för mycket nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM