Just nu: Ljungberg klar för Celtic

FOTBOLL

Kan spela redan i helgens derby

1 av 29 | Foto: Fem år gammal flyttade familjen Ljungberg till Halmstad där Fredrik krävde att få spela med HBK. Här, som nummer två från vänster i mittenraden, på ett skolfoto från klass 8E på Örjansskolan.

Fredrik Ljungberg är klar för Celtic. På torsdagskvällen bekräftar den skotska klubben att man skrivit kontrakt med 33-åringen.

– Det finns inga hinder för spel för honom, säger Celtics pressansvarige till Sportbladet.

Tidigare under torsdagskvällen kunde Sportbladet berätta att Fredrik Ljungberg gått igenom en läkarundersökning på ett sjukhus i Glasgow.

Ikväll blev både undersökningen och övergången klar. Celtic skriver på sin hemsida att man är "mycket nöjda med att presentera nyheten att Fredrik Ljungberg har skrivit på för klubben".

Enligt Sportbladets källor handlar det om ett korttidskontrakt, i första hand spelar "Freddie" säsongen ut. Därefter ska en ny utvärdering göras.

”Finns inga hinder”

Det mesta talar nu för att Celtic, som saknar flera viktiga mittfältskuggar, låter Ljungberg debutera redan på söndag i det prestigefyllda Old Firm-derbyt mot Rangers.

– Det finns inga hinder för spel i helgen. Om han skriver på är han redo för att spela, sa klubbens pressansvarige Iain Jamieson till Sportbladet tidigare ikväll.

I morgon på förmiddagen kommer ytterligare detaljer att presenteras vid en presskonferens. Mycket talar för att Ljungberg får nummer sju – tröjan som klubblegendaren Henrik Larsson tidigare burit.