Ekstrand: Känns helt fantastiskt

FOTBOLL

Njöd trots förlusten

Förlusten sved.

Men Joel Ekstrands första match från start för Udinese lovade gott.

– Jag måste säga att jag är nöjd, det var en svår uppgift, säger 22-åringen.

Joel Ekstrand, här på läger med landslaget.

Det mesta har gått emot Arsenal på senare tid. Laget har inte vunnit en stor titel sen 2005, tappat Gael Clichy till Manchester City, storstjärnan Cesc Fabregas till Barcelona och väntas snart få addera Samir Nasri till listan över förlorade spelare.

Till råga på allt fick managern Arsene Wenger i går se en lundapåg sätta käppar i hjulet för hans allt skakigare lagbygge och drömmarna om Champions League.

– Att få spela en så viktig match på Emirates känns helt fantastiskt. Det är stora namn man ställs mot, men jag tycker det gick okej,

säger Joel Ekstrand.

”Ville smälla på”

Ett vackert Arsenalanfall där Aaron Ramseys höger-inlägg stöttes i mål av Theo Walcott redan i den fjärde matchminuten räckte för att ge hemmalaget segern med 1–0. Men Udinese kom igen bra trots det tidiga underläget och hade bland annat en ribbträff på Antonio Di Natales frispark före paus.

– Jag tyckte vi växte in i det efter hand och tog över matchen, även om Arsenal förstås alltid var farliga. Vi måste vara positiva inför returen, säger Ekstrand som varnades redan efter 50 sekunder då han kapade Marouane Chamakh.

– Det var riktigt jobbigt att få ett gult kort så tidigt, för då tvingas man bli mer försiktig i sitt spel. Men samtidigt ville jag smälla på tidigt och inte visa alltför mycket respekt.