Ronaldo målskytt – då svarade Messi

FOTBOLL

Avgjorde på övertid

Det var prestigemötet som knappt handlade något alls om länderna i fråga.

Inför landskampen mellan Argentina och Portugal pratade alla istället bara om Leo Messi mot Cristiano Ronaldo.

Båda blev målskyttar men det var Messi som gick segrande ur striden.

De räknas som världens två kanske bästa spelare just nu, delar skytteligaledningen i La Liga och spelar i rivaliserande klubblag. Det är svårt att inte tala om en prestigekamp mellan Leo Messi och Cristiano Ronaldo.

Låg bakom båda målen

På onsdagen möttes de i ett mer vänskapligt sammanhang när Argentina och Portugal ställdes mot varandra i en landskamp. Men det osade ändå om just prestige mellan duon och det var Leo Messi som skulle få sista ordet.

23-åringen fick först hjälp av Ronaldos lagkamrat Ange Di Maria som gjorde 1-0 för Argentina i den 14:e minuten, framspelad av Messi. Sedan började duellen.

Första målet mot Messi

Efter 21 minuter kvitterade Portugal genom just Cristiano Ronaldo. Målet var 26-åringens första någonsin i en match mot rivalen Messi. Repliken dröjde – men den kom efter att Ronaldo blivit utbytt.

På övertid blev världens bäste spelare hjälte för sitt Argentina när han satte matchavgörande 2-1 från straffpunkten. Just nu är det alltså Leo Messi som dominerar superduellen, både för klubblag och landslag då Barcelona leder La Liga.