Hamrén: ”Ett av de finaste mål jag sett”

FOTBOLL

Elmander säkrade platsen bakom Zlatan – med ett riktigt drömmål

NICOSIA. Johan Elmander höll sitt löfte mot Viktor Elm. Dunkade in ett drömmål. Och säkrade definitivt platsen som ”nummer tio”.

– Det känns som ett bra alternativ inför Moldavienmatchen, säger Erik Hamrén.

Foto: upp i krysset Zlatan Ibrahimovic bröstade vidare Mikael Lustigs långboll. Johan Elmander drog sedan till på halvvolley – klockrent i krysset.

När det redan i oktober stod klart att givne Ola Toivonen skulle vara avstängd mot Moldavien hade förbundskapten Erik Hamrén redan ersättaren bakom Zlatan Ibrahimovic klar: Johan Elmander.

I går mot Ukraina gjorde han och Ibrahimovic första landskampen tillsammans som ”nia” och ”tia”.

Och Elmander visade direkt att Hamrén tänkt rätt.

– De fungerar bra ihop tycker jag. Det visste jag innan också men jag är glad att vi fick testa dem och det känns som ett bra alternativ inför Moldavienmatchen, säger Hamrén efter att Sverige förlorat finalen i Cyprus Cup på straffar.

Elmander:

– Jag tycker att samarbetet med Zlatan fungerade helt okej, vi spelade ju bara 45 minuter tillsammans. Men det var skoj att spela med honom och jag stärkte nog aktierna lite.

Rakt upp i krysset

Allra bäst fungerade samspelet redan efter sju minuter när Zlatan Ibrahimovic mycket skickligt bröstade vidare en lång passning från Mikael Lustig som Johan Elmander klappade till på direkt på halvvolley och rakt upp i krysset.

Snyggaste målet du har gjort?

– I landslaget... ja. Jag har ju haft tur och gjorde ett annat snyggt mål borta mot Wolverhampton och jag tror nog att jag säger målet mot Wolves.

Erik Hamrén tog i betydligt mer:

– Ett av de finaste målen jag har sett. Man kan säga ”jag var där” om ett sånt mål. Det är då det ska vara 70 000 på läkarna men ni var ju här, så ni får berätta om det, säger Hamrén.

Gest mot Elm

Elmanders målgest bestod av tio fingrar riktade mot bänken och Viktor Elm.

– Han sa till mig före matchen att jag skulle göra mål inom tio minuter, så det var till honom, säger Elmander.

Viktor Elm:

– Johan svarade: ”Det tror jag med”. Det var ett jävla mål.

Du fick inte honom att lova något mer – ett mål till innan slutsignalen typ?

– Nej, det skulle jag kanske ha gjort, garvar Elm.

ARTIKELN HANDLAR OM