”Vi borde ha vunnit”

FOTBOLL

Positivt i Djurgården trots förlusten: Vi spelar jättebra

Mållöst i premiären, förlust i andra omgången – då spirar optimismen i Djurgården.

– Vi blir att räkna med i år, säger tränaren Carlos Banda.

Det var jämnt i bollinnehav och skottstatistik men Kalmar vann matchen. Djurgården fick, trots debutanten Carl Björks reducering i i den 88:e minuten, lämna Guldfågeln Arena utan poäng.

– Det känns lite surt, vi tar ledningen på bortaplan och skulle tagit hem det känns det som. Men de straffar oss bra, de har maximal utdelning, säger Sebastian Rajalakso som liksom många andra lagkamrater var relativt nöjd med insatsen.

Får betygsätta sig själva

Efter derbypremiären mot AIK fick Djurgårdens spelare fylla i en skriftlig utvärdering där de fick betygsätta sin egen och lagets insats. Även efter den här matchen fick spelarna skriva ner sina tankar.

– Det är något som vi testar nu. Då samlar vi in alla röster. Som tränare tror man kanske att man vet vad alla tycker men man kanske missar något, säger Carlos Banda.

Vad får ni för omdöme då?

– Vi spelar jättebra första halvleken men tappar lite i andra. Men det är inte rättvist att klaga på försvarsspelet trots att vi släpper in tre. Det är individuella misstag i flera led, Kalmar får för stora ytor. Men spelmässigt är vi långt före där vi var i fjol. Då tog det säkert åtta-nio matcher innan vi nådde nivån vi är på nu. Jag tror att vi blir att räkna med i år.

– Nu har vi ett tätt schema med tre matcher på kort tid, det känns jätteskönt.

Även Kebba Ceesay var positiv i sitt omdöme.

– Jag skrev att vi gör en bra match, att vi borde ha vunnit. De har lite flyt på sitt andramål, även om vi borde vara mer alerta där också.

ARTIKELN HANDLAR OM