Helsingborg jagar gamle guldtränaren

Åge Hareide bekräftar kontakt: ”HIF har anmält sitt intresse”

Helsingborg söker ny tränare efter Bosse Nilsson.

Det kan bli Åge Hareide, 56, klubbens gamle guldtränare.

– HIF har anmält sitt intresse hos min agent, säger norrmannen.

Åge Hareide tog över hopplösa jumbon Örgryte IS i somras – och kan vara på väg att göra det omöjliga: rädda klubben kvar i allsvenskan.

Men redan nu är spekulationerna om hans framtid i gång. Helsingborgs Dagblad skriver i dag att HIF, där Bosse Nilsson slutar som tränare, kontaktat norrmannen.

– HIF har anmält sitt intresse hos min agent, men jag har sagt till honom att jag vill vänta med att värdera situationen. De som vill prata med mig får återkomma efter säsongen, säger han till hd.se.

Fokus på Öis

Åge Hareide tränade HIF när klubben vann SM-guld 1999 och är förstås populär bland fansen.

– Just nu har jag ett jobb att göra och det är att se till att Örgryte spelar i allsvenskan även nästa säsong. Det är den enda klubb jag pratar med själv, och det är inte speciellt konstigt eftersom jag redan är här. De vill behålla mig och jag trivs bra både här och med svensk fotboll som jag upplever positiv. Det känns perfekt att vara tillbaka i allsvenskan, säger norrmannen till hd.se.

HIF:s rekryteringsansvariga har sedan tidigare varit i kontakt med sparkade Tony Gustavsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.