Fotboll

I natt avgörs hans framtid

FOTBOLL

Förlust mot USA – då väntar 36-miljonersbud från Portsmouth

London/Stockholm. Seger mot USA och han blir hyllad som en hjälte

Förlust – då talar allt för att Sven-Göran Eriksson får sparken som förbundskapten för Mexiko och tar över Portsmouth.

– Allt avgörs i Columbus, säger Sportbladets mexikanska källor.

Sven-Göran Eriksson har fått en händelserik uppladdning inför ödesmatchen mot USA i Columbus i natt efter att det avslöjats att svensken är högst upp på Portsmouths lista över ersättare till sparkade managern Tony Adams.

Svennis vägrade i går att svara på några frågor om sin framtid, men Sportbladet har talat med flera mexikanska källor som är eniga om händelseutvecklingen.

”Avgörs i Columbus”

– Just nu är det ingen som vill prata om läget, alla vill undvika onödiga störningsmoment inför USA-matchen. Men vinner Mexiko är det stort. I så fall kommer det mexikanska förbundet inte att släppa Eriksson under några omständigheter. Om det blir förlust, då får han gå. Allt avgörs i Columbus, säger en källa.

Det mexikanska förbundet har tidigare gett Sven-Göran Eriksson sitt fulla stöd och garanterat att svensken får sitta kvar till VM 2010, oavsett hur han presterar. Nu är läget annorlunda och orsaken stavas Javier Aguirre. Den mexikanske tränaren, som var förbundskapten för Mexiko under VM 2002, fick sparken från Atlético Madrid förra veckan och står redo att ta över om Svennis lämnar.

– Aguirre är folkets favorit. Det blir betydligt lättare att göra sig av med Eriksson om han är tillgänglig, säger en källa.

Det mexikanska fotbollsförbundet vägrade i går att svara på frågor om Sven-Göran Erikssons framtid, eller de uppgifter i brittiska tidningen Daily Telegraph som säger att Portsmouth redan hört sig för om Svennis tillgänglighet.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Juan José Kochen, Mexikos informationsdirektör till Sportbladet.

Crouch vill ha Svennis

Förre Chelseatränaren Avram Grant var enligt förhandstipsen tilltänkt som efterträdare till Tony Adams som fick sparken från Portsmouth i måndags. Men enligt tidningsrapporterna sa de rutinerade spelarna nej.

Bland andra Peter Crouch, som spelat för Svennis i landslaget, ska ha uttryckt önskemål om att få svensken till tränare.

Enligt tidningen är Portsmouths ägare Alexandre Gaydamak villig att erbjuda Eriksson 24 miljoner kronor för resten av säsongen – med en bonus på ytterligare 12 miljoner om han lyckas rädda Pompey kvar i Premier League.

I går stod det också klart att holländaren Guus Hiddink, 62, med största sannolikhet tar över som tränare i Chelsea. Enligt Daily Express kommer holländaren att finnas på plats redan till FA-cupmötet mot Watford på lördag. Tidningen uppger också att han får 48 miljoner kronor för 15 veckor.

LÄGET FÖR LAGEN

✓MEXIKO

Trots tveksamt spel har Mexiko tagit sig vidare till den sista kvalificeringsrundan i Concacaf-gruppen. Sex lag återstår, förutom Mexiko även El Salvador, Trinidad & Tobago, USA, Honduras och Costa Rica. Lagen möts två gånger och de tre första lagen går till slutspel. Fyran får kvala mot femman i Sydamerika-gruppen. Gruppspelet inleds i natt svensk tid och Mexiko möter då USA.

✓P’MOUTH

Efter att ha slutat på övre halvan de två senaste säsongerna parkerar Pompey i år strax över nedflyttningsstrecket. Harry Redknapp försvann till Spurs i somras och efterträddes av Tony Adams som dock sparkades i söndags kväll efter bara 15 veckor på jobbet.

Tabellbotten: 14. Bolton 27 15. Tottenham 25 16. Portsmouth 24 17. Stoke 24 18. Blackburn 23 19. Middlesbrough 22 20. West Brom 22

PORTSMOUTHS ERBJUDANDE till Svennis: 24 miljoner kronor för ett år. 12 miljoner kronor om man hänger kvar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!