Premier League

Förlänger med United

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

35-årige Ryan Giggs skriver på för en nittonde säsong

787 matcher under 18 år var inte nog.

Ryan Giggs, 35, har skrivit på ett kontrakt över ytterligare ett år med Manchester United.

– Jag är i form och njuter av fotbollen mer än någonsin, säger Giggs till AP.

Ryan Giggs.
Ryan Giggs.

I söndags mot West Ham dominerade han. I mitten av andra halvlek dribblade Ryan Giggs förbi två motståndare och avgjorde matchen för sitt Manchester United.

Inte konstigt att klubben vill ha kvar 35-åringen.

– Det skulle vara lätt att bli belåten efter allt han har uppnått, men det är han inte och det är därför klubben vill utnyttja hans tjänster och erfarenhet, säger managern sir Alex Ferguson.

Hungern finns kvar

Ryan Giggs kontrakt skulle ha gått ut i juni, men i och med den nya uppgörelsen stannar han till sommaren 2010. Det avgörande skälet för mittfältaren var att hungern finns kvar, säger han.

– Vi har ett spännande ungt lag och stämningen i omklädningsrummet är strålande. Jag vill vara del av det och uppleva ännu mer framgångar, säger Giggs till AP.

Ryan Giggs slog klubbrekord i fjol. Champions Leaguefinalen mot Chelsea var hans 759:nde match för United, vilket är en mer än legendaren Bobby Charlton. I nuläget står hans makalösa rekord på 787 matcher, vilket självklart kommer knuffas upp ännu högre under det dryga året som återstår av klubbkarriären.

"Spelar som en pojke"

Sedan debuten 1991 har han tagit totalt 18 större titlar: tio i Premier League, två i Champions League, fyra i FA-cupen och två i ligacupen. Och än har han inte tagit sin sista, om man får tro sir Alex Ferguson.

– Han är som en pojke i spelsättet och, fastän han alltid vill spela, har han lärt sig att använda erfarenheten när det gynnar honom och laget, säger managern till AP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League