313 minuter – utan mål

FOTBOLL

Hammarby mållöst fem av sex matcher: ”Det funkar inte bra”

Foto: lönlöst Tony Gustavsson försökte få igång anfallsspelet genom nye brassen Rafael – men förgäves.

GÖTEBORG. Mållöst i fem av de sex senaste matcherna och 313 minuter utan nätkänning.

Ska Hammarby spela i allsvenskan 2010 måste torkan brytas.

– Det finns rätt mycket mer att önska av vårt anfallsspel, säger tränaren Tony Gustavsson.

Foto: ny taktik Hammarbys mittfält med Sebastian Castro-Tello i täten var tänkt att fungera som understöd åt anfallet för att råda bot på måltorkan. Resultatet: två halvchanser.

Två halvchanser. Det var allt som Hammarby mäktade med att skapa borta mot tokjumbon Örgryte. Detta trots att Tony Gustavsson disponerat om laget och spelade 4–2–3–1 med målet att få kantmittfältarna att ta många löpningar in i motståndarnas straffområde.

– Det funkade inte så bra. Vi behöver betydligt fler sådana löpningar från våra kantmittfältare. I dag saknades det nästan helt, säger Gustavsson.

Öis brände chanser

Faktum är att det bara var Örgrytes oförmåga som gjorde att Hammarby fick med sig en poäng hem till Stockholm.

Alvaro Santos sköt utanför när han i andra halvlek kom helt ensam med Rami Shaaban och Marcus Allbäck nickade tätt utanför i bra läge före paus.

– Vi måste höja vårt anfallsspel. I dag har vi sju, åtta minuter i andra halvlek när det är okej, annars fungerar det inte, säger Tony Gustavsson.

Hammarby har inte gjort mål sedan Patrik Gerrbrand tryckte in 2–0 hemma mot Trelleborg i omstarten efter sommaruppehållet. Efter det har Bajen spelat tre mållösa matcher och saknaden av en målskytt är uppenbar.

Tomrum efter Davies

Sedan den nu sålde Charlie Davies spelade sin senaste match för Hammarby har laget bara gjort mål i två av sju matcher.

– Det är helt klart så att vi måste jobba vidare med vårt anfallsspel. Men det finns som tur är andra grejer som är positiva. Vårt försvarsspel är mycket tajtare. Vi släpper inte alls till lika mycket bakåt som tidigare, säger Tony Gustavsson som trots det nästa obefintliga anfallsspelet var belåten med 0–0 mot Örgryte.

– Det är viktigt att hämta hem poäng på bortaplan och det ska vi vara nöjda med i dag. Det kan bli en avgörande poäng och vi ska inte glömma att det också innebar att Örgryte gick miste om två poäng i botten-striden.

ARTIKELN HANDLAR OM