Tvingades fly fansen

FOTBOLL

Kaos utbröt när Zlatan hyllades inför 50 000 – planen stormad

1 av 6 | Foto: Foto: AP
Attackerad Fler supportrar än väntat kom för att ta emot Zlatan Ibrahimovic och folk vällde in på planen och flera vakter tvingades skydda Zlatan mot närgångna fans.

BARCELONA. Barcelonas största värvning genom tiderna fick också historiens största presentation – hela 50 000 supportrar hade tagit sig till Camp Nou för att välkomna Zlatan Ibrahimovic.

Men hyllningen slutade i kaos när tusentals fans stormade planen och den svenska superstjärnan fick fly ner i katakomberna.

Strax före klockan nio på kvällen gjorde en väldigt försenad Zlatan Ibrahimovic entré på Camp Nou inför sanslösa 50 000 åskådare för att välkomnas som ny spelare i FC Barcelona. Rekord för spelarpresentationer i den klassiska klubben, tidigare rekordhållaren var Thierry Henry som drog 35 000 till sin presentation sommaren 2007.

Tackade fansen

Svensken kom in på planen med en boll i högsta hugg och visade omedelbart prov på sin unika teknik med ett par väl inövade bollkonster. Sen tog han tag i mikrofonen.

– Tack till er allihop och heja Barça, sa Ibra på klingande katalanska till publikens stora förtjusning.

Zlatan fortsatte att charma åskådarna, kysste klubbmärket på tröjan och sprang ett ärevarv runt planen på den klassiska arenan och redan då började en del människor ta sig in på planen. Samtidigt hade ett tjugotal supportrar tagit sig upp på spelarbänkarnas tak och firade frenetiskt. Och när Zlatan närmade sig vällde fansen in på planen. Vakterna ställde sig emellan superstjärnan och supportrarna medan svensken flydde ner i spelargången och bort från kaoset.

Flera tusen på planen

När Zlatan försvunnit började fler fans välla in och till slut var det flera tusen nere på planen. I de flesta fall nöjde de sig med att jubla och fotografera varandra men några bestämde sig också för att ta med sig en bit av Camp Nous nylagda gräsmatta som lämnades med stora blottor på flera ställen.

Flera vakter skadades i tumultet inför ögonen på Sportbladet. Någon misshandlades men i de flesta fall handlade det om att de helt enkelt blev nedsprungna.

När Sportbladet lämnade arenan via spelargången satt en av dem, en kille i övre tonåren, på trappan med en uppenbart bruten tå.

– Det gör ont, men jag är okej, sa han innan han bars bort av sina kollegor.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga