HBK:s tränare avgår

Janne Andersson: ”Det
känns logiskt och riktigt”

Halmstads tränare Janne Andersson avgår efter sex år som huvudtränare, och totalt 21 år i den allsvenska klubben.

– Det finns absolut ingen bitterhet i det här. Vi skiljs som de godaste av vänner, det är ett beslut helt i samförstånd, säger Janne Andersson till TT.

Halmstad slutade på 13:e plats i herrarnas fotbollsallsvenska, precis ovanför kvalstrecket. En missräkning, men enligt Andersson var det inte ensamt avgörande för beslutet.

– 13:e-platsen är en besvikelse, men det är inte bara det. Beslutet har vuxit fram hos båda parter under en tid, och det känns logiskt och riktigt. Det var dags, helt enkelt. Ingen dramatik alls, säger Andersson.

”Inga problem ta annat lag”

Det diskuterades om Andersson skulle kunna få en annan roll i klubben, men så blir det ändå inte.

– Nu ska jag ta det lugnt ett tag, jag har ändå jobbat som fotbollstränare i 28 år. Men jag är inte alls främmande för att arbeta i klubben i framtiden.

Hur känns det att lämna HBK efter 21 år?

– Klart att det känns konstigt, och det kommer kännas annorlunda att träna ett annat lag, jag har varit här så länge. Men jag kommer att kunna ta mig an vilket annat lag som helst utan problem.

HBK:s ordförande Ingemar Broström säger också att beslutet är ömsesidigt.

– Till slut kom vi fram till att detta är det bästa för båda parter, säger Broström till Hallandsposten på nätet.

Lasse Mannheimer/TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN