YES!

FOTBOLL

Glädjebesked för Svennis- Rooney spelar mot Sverige

LONDON

Wayne Rooneys skada läker snabbare än beräknat.

Nu tror läkarna att han kan spela igen den 20 juni - mot Sverige.

Foto: börjar träna Wayne Rooneys skada läker snabbare än förväntat och nästa vecka börjar han träna på egen hand.

De senaste dagarna har Wayne Rooney setts i vanliga skor utan det stora plastskydd han burit sedan han skadades.

Fotbollstokiga engelsmän hoppas att bilderna är ett tecken på att Wayne Rooney är närmare en start i VM än någon vågat hoppas på.

Kanske är deras drömmar, som för bara en vecka sedan tycktes orealistiska, på väg att slå in.

Läker snabbt

The Times skriver i dag att den 20-årige anfallarens skadade mellanfotsben läker snabbare än förväntat. Det medicinska teamet i Manchester United tror nu att det är fullt möjligt att Wayne Rooney kan dra på sig den engelska landslagströjan den 20 juni.

I den sista gruppspelsomgången mot Sverige.

Wayne Rooney, som redan promenerar utan att besväras av skadan, kommer börja träna på egen hand nästa vecka. Om allt går som planerat ska han träna för fullt i början av juni och vara redo för spel två veckor senare.

Då det är omöjligt att exakt förutspå när en skadad spelare kommer tillbaka ingår Rooney i dagsläget inte i Sven-Göran Erikssons planering för gruppspelet, skriver The Times.

Två frakturer

Däremot har förbundskaptenen stora förhoppningar om att han är redo för spel i en eventuell åttondelsfinal.

Wayne Rooney skadade ett mellanfotsben i en match mot Chelsea den 29 april. När det uppdagades att han hade två frakturer i foten befarade många att superanfallaren skulle missa VM.

Ytterligare undersökningar visade dock att den ena frakturen bara är en mindre spricka, vilket inte förändrar läkningstiden.

Manchester United hyrde en syrgaskammare för att snabba på läkningen av Wayne Rooneys fot. Men efter några dagar övergavs metoden eftersom 20-åringen mådde illa efter behandlingen.

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM