England på plats i Tyskland

FOTBOLL

”Stämningen i truppen är helt fantastisk”

Foto: David Beckham och hans lagkamrater landade i Baden-Baden.

Det engelska fotbollslandslaget har landat på tysk mark.

Sven-Göran Eriksson är redo för den sista striden som förbundskapten.

– Stämningen i truppen är helt fantastisk. Det finns en stark tro på att vi kan lyckas mycket bra, sa Svennis innan han klev på planet till Tyskland.

England tränade utanför London innan avresan till kurorten Baden-Baden. Svennis talade med pressen innan take-off – och starten med ett plan för dagen döpt till Pride of the Nation (Nationens stolthet) direktsändes i tv. hundratals fans hade åkt ut till flygplatsen i Luton och såg avresan.

– jag vill verkligen vinna VM för er, sa Svennis till fansen.

– Allt stöd ni har gett mig ända sedan första matchen på det här jobbet har gjort mig till engelsman och stolt över att bära de tre lejonen på tröjan.

Både Svennis och spelarna verkade vara på ett lysande humör. Hela laget var på plats, även Wayne Rooney som dock återvänder till Manchester redan på onsdag för ytterligare kontroll av den skadade högerfoten. England har till och med fredag på sig för att bestämma om Rooney ska spela VM eller om man ska kalla in reserven Jermaine Defoe.

– Men vi tror alla att Wayne återvänder till Tyskland på onsdag kväll. Men vi kan inte vara helt säkra förrän då, sa Svennis.

Förutom Rooney har svensken bara småskador på Ashley Cole och Gary Neville att oroa sig för.

– Formen är bra både fysiskt och fotbollsmässigt. Jag tror att vi kommer att bli bättre för varje match i VM.

AP/sportbladet.se