Argentina höll undan

FOTBOLL

Skyttekungarna gjorde sitt jobb

Skyttekungarna gjorde sitt jobb.

Hernan Crespo och Javier Saviola i Argentina – Didier Drogba i Elfenbernskusten.

Det blev alltså sydamerikanerna som vann lördagskvällens toppmatch med 2–1 (2–0).

Förväntningarna på matchen var höga på förhand. Och publiken blev inte besviken.

Matchen mellan en av Sydamerikas bästa nationer och de topprankade afrikanerna bjöd på en match i högt tempo och med mycket bra passningsspel.

Argentina fick en smakstart med ledningsmål i den 24:e minuten. Juan Roman Riquelme slog en frispark på vänsterkanten som letade sig in i straffområdet. Hernan Crespo höll sig framme och lyckades stöta in ledningsmålet från nära håll.

Riquelme låg bakom även nästa mål när han smekte fram en passning till Javier Saviola i den 38:e minuten. Frispelad gjorde Saviola inget misstag.

I den andra halvleken försökte Argentina frysa matchen och spela på resultatet, något som de kunde ha fått betala ett dyrt pris för. Elfenbenskusten styrde spelet och tryckte på för en reducering. Det dröjde dock till den 82:a minuten innan utdelningen kom efter en stark lång tids press. Målskytt Didier Drogba som höll sig framme i straffområdet.

Fler mål blev det inte, men såväl Serbien-Montenegros som Hollands spelare lär ha fått respekt för sina kommande motståndare i kväll.

Sportbladet.se