”Rätt att sätta åt myglarjävlarna”

FOTBOLL

Glenn Hyséns attack mot Juventus

Skandalen kring Juventus växer för varje dag och uppgifter om degradering tillS erie B förekommer i tidningar världen över idag.

Sportbladet bad tre svenska fotbollsexperter att ge sin syn på den gamla damens kris.

– Det är jävligt skönt att de sätter åt de där myglarjävlarna, dundrar Viasat Sports expert Glenn Hysén.

Foto: Thomas Johansson
Glenn Hysén.

1. Skandalen kring Juve bara växer och laget riskerar att flyttas ner. Är det läge för Zlatan att byta klubb?

Glenn Hysén, Viasat Sport

– Jag är inte så insatt i det, men det är jävligt skönt att de sätter åt de där myglarjävlarna, jag är underbart tacksam. De verkar ju ha så pass starka bevis att de kan sätta åt dem.

Erik Niva, Sportbladet

– Om de flyttas ner finns givetvis inget val. Zlatan Ibrahimovic kan inte spela i serie B som 25-åring. Om Juventus däremot lyckas slingra sig undan tycker jag faktiskt att han ska stanna. Jag tror inte att han är en spelare som mår bra av många klubbyten och upprepade miljöombyten.

Pontus Kåmark, TV4

– Om det är en massa strul i klubben, då är det förstås inte bra att vara kvar. Det är en svår fråga. Juventus är en tuff klubb att vara i, men han är kaxig och kan revanschera sig.

2. Det har spekulerats i bland annat Chelsea och Real Madrid. Men var tror du att Zlatan hade funkat bäst?

Glenn Hysén, Viasat Sport

– Omöjligt att säga. Han är bra nog för att kunna spela var som helst.

Erik Niva, Sportbladet

– Harlem Globetrotters. Nä, allvarligt talat tror jag att Zlatan mår bäst i en klubb med ganska strikt organisation och med tydliga ramar. För mig finns en idealisk klubb för Zlatan – och det är det Juventus som jag trodde att jag kände, och det Juventus som jag fortfarande hoppas kan resa sig. Annars? Arsenal eller Milan.

Pontus Kåmark, TV4

– Ja, just nu tror jag att det är bättre att komma till Chelsea. Det finns ingen trygghet i Real Madrid, och det är ju det som är anledningen om han lämnar Juve. Real Madrid har till exempel inte klart med någon ny tränare. Jag tycker också att Zlatan vuxit till sig så att han klarar av att spela i England.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A