Reservbetonat Holland vann i genrepet

FOTBOLL

Kvällens landskamper och annat VM-nytt

Foto: Måljubel. Holland besegrade Mexiko i VM-genrepet i Eindhoven i kväll. Här jublar Johnny Heitinga efter sitt kvitteringsmål.

Ett reservbetonat Holland besegrade Mexiko i VM-genrepet i Eindhoven på torsdagen med 2–1.

Foto: Tummen upp. Svensken Peter Fröjdfeldt dömde kvällens match mellan Holland och Mexiko.

Gästerna började dock bäst och tog ledningen när Jared Borgetti nickade in en hörna i den 19:e minuten. I den andra halvleken kvitterade Johnny Heitinga för Holland och fem minuter senare slog Ryan Babel in segermålet.

Hollands förbundskapten Marco van Basten passade på att testa flera reservspelare under matchen.

Holland möter Serbien-Montenegro, Argentina och Elfenbenskusten i gruppspelet i sommarens fotbolls-VM.

Matchen dömdes av svensken Peter Fröljdfeldt.

Sydkorea spelade 0–0 i VM-genrepet mot Norge i Oslo på torsdagen. I en händelsefattig match stod Norge för de få chanser som bjöds och var närmast att spräcka nollan. Sydkorea var tillbakatryckta under större delar av matchen och hade svårt att skapa något konstruktivt framåt.

Sydkorea spelar i grupp G i fotbolls-VM tillsammans med Frankrike, Togo och Schweiz.

Polen kommer att skicka 68 polismän till fotbolls-VM i Tyskland för att förhindra bråk från polska huliganer. Bara Storbritannien skickar fler poliser till sommarens VM-slutspel.

Femtio polismän kommer, tillsammans med tyska patruller, fokusera på buss- och järnvägsstationer och arenor där det polska landslaget ska spela.

– De andra polismännen är specialister på att bevaka läktare inne på arenan. De känner till de polska huliganerna och kan hitta dem i publiken, säger Rafal Wasiak, talesman för den polska polisen.

Myndigheter i Polen har redan skickat en lista på omkring 600 huliganer till tysk polis, personer som blivit portade från arenor i hemlandet.

Polen spelar i grupp A tillsammans med Tyskland, Costa Rica och Ecuador.

Tjeckiske mittfältaren Vladimir Smicer, 33, kan inte vara med i VM i fotboll i Tyskland. Redan i februari kände Bordeauxspelaren av en skada i baksidan av högerknät och i förra veckan upptäckte landslagsläkarna en blodpropp i ena låret.

Vem som ska ersätta Smicer är inte klart men troligtvis blir det Rangers mittfältare Libor Sionko som har tränat med laget.

Tjeckien inleder VM mot USA 12 juni och har även Italien och Ghana i sin grupp.

Lukas Podolski slipper gå från stjärna i den tyska VM-truppen till spel i andradivisionen. På torsdagen blev det klart att han nästa säsong spelar för storklubben Bayern München. Podolski hade kontrakt med FC Köln ett år till, men eftersom klubben åkte ur Bundesliga valde klubbledningen att släppa honom.

Anfallaren, som fyller 21 år om några dagar, har skrivit på för Bayern till 2010, skriver den tyska tidningen Bild.

Getafes vänsterback Mariano Pernia ersätter skadade Asier del Horno i Spaniens trupp till fotbolls-VM. Den Argentina-födde 29-åringen fick dubbla pass i slutet av april och blev delad bäste målskytt i Getafe under den gångna säsongen med tio mål. Spaniens förbundskapten Luis Aragones lämnade från början Pernia utanför VM-truppen med motivering att hans papper blivit klara för sent och att det skulle vara orättvist mot de som spelat i VM-kvalet om han togs ut.

Del Horno skadade hälsenan i förra veckan och blir borta de kommande tre veckorna.

TT