Daniel Majstorovic blev Uefacuphjälte

FOTBOLL

Kvitterade Vieris ledningsmål för nya klubben

Stockholm (TT)

Daniel Majstorovic har inte gjort så många mål i karriären.

Men ett av de viktigaste kom på torsdagskvällen när den förre Malmö FF-backen kvitterade Monacos ledning – ett mål som innebar att Majstorovics nya klubb Basel tog sig till åttondelsfinal i Uefacupen.

Foto: AP

Christian Vieri slog in 1–0 på straff och då såg Monaco ut att ta sig vidare, men tack vare Majstorovic – som nyligen bytte holländska Twente mot schweiziska Basel – så lever Europadrömmen.

Det gör den även för Strasbourg, med bröderna Alexander och Pontus Farnerud.

0–0 hemma mot bulgariska Litex räckte för avancemang efter 2–0 i första matchen.

Strasbourg är ett bottenlag i ligan men i Uefacupen går det franska laget starkt. Efter 2–0 borta mot bulgariska Litex förra veckan spelade Strasbourg på resultatet och använde sig av säker defensiv hemma på La Meinau. Alexander Farnerud spelade hela matchen medan Pontus byttes ut efter 75 minuter.

Rosenborg ute ur Uefacupen

Mikael Dorsin hade säkert hoppats på spel i de internationella cuperna när han gick från Strasbourg till Rosenborg. Men det norska topplaget är på dekis och är nu även utslaget ur Uefacupen. Ryska FC Zenit St Petersburg vann både borta och hemma med 2–1, sammanlagt 4–2.

Dorsin låg dock bakom Rosenborgs mål som innebar 1–0 i den 45:e minuten. Den svenske landslagsbacken skruvade en frispark från höger som Vidar Riseth nickade in vid bortre stolpen. Då tändes ett litet hopp om en vändning hos norrmännen men FC Zenit var det bättre laget och vände och vann med 2–1 utan problem efter två mål i den andra halvleken.

Heerenveen, med Petter Hansson och Lasse Nilsson, vann borta mot Steaua Bukarest med 1–0 men efter 1–3 hemma i första matchen hjälpte det inte. Arnold Brugging målskytt i Heerenveen och de båda svenskarna spelade hela matchen.

TT