Tv-stjärnans son nobbar Chelsea

FOTBOLL

Albin Ekdal tackar nej till superlaget: För tidigt att flytta

Foto: Peter Kjellerås
Stannar Trots Chelseas intresse väljer Albin Ekdal, son till tv-profilen Lennnart Ekdal, att stanna i Brommapojkarna.

TV4-profilen Lennart Ekdals son jagas av Chelsea.

Men Albin, 16, har tackat nej till de engelska jättarna.

– Han känner att det är för tidigt att flytta utomlands, säger Lennart Ekdal till Sportbladet.

Albin Ekdal är lagkapten i Brommapojkarnas pojklag, men har främst spelat med juniorerna i år. Han är given i det svenska U17-landslaget och det är de prestationerna som fått Chelsea att få upp ögonen.

Han tränade med laget under fem dagar i november, och nu vill Chelsea ta över honom igen.

– De är mycket intresserade, och har tagit kontakt med oss för att få honom att komma över igen. Vi har sagt ja, så nu är det upp till Albin och hans föräldrar, säger Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard.

Flytt inte aktuell

Men Albin har alltså bestämt sig för att tacka nej.

– Han känner att det är för tidigt att flytta utomlands. Han är bara 16 år och vill ligga lite lågt. Jag tror att det är svårt för svenska killar att anpassa sig till ett sånt liv. All fokus är på fotbollen, men socialt fungerar det inget vidare. Fritiden med polarna och plugget måste ju också finnas där. Konkurrensen i Chelsea är stentuff, till och med a-juniorerna är ju heltidsproffs. Att flytta permanent är därför inte aktuellt, säger Lennart Ekdal.

Hur delaktig har du varit i det beslutet?

– Han är 16 år och får göra som han vill. Hade Albin känt att han verkligen ville skulle jag försöka komma med goda råd. Men det är han själv som inte är intresserad, han vill gå färdigt gymnasiet och vara med sina polare ett tag till.

Albin Ekdals agent Martin Klette säger att det är för tidigt att diskutera en eventuell övergång.

– För att det överhuvudtaget ska bli någonting måste först Chelsea vilja skriva kontrakt, sen måste Albin vilja gå dit och slutligen måste Brommapojkarna vara villiga att sälja honom. I dag har vi inget av det. Det vi kan säga är att Chelsea har erbjudit Albin att komma och träna med klubben igen i vår. Att tala om något annat vore att föregripa händelserna, säger han.

Robert Laul, David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM