Totti attackerad  av egna fansen

FOTBOLL

"Jag känner mig väldigt sårad"

Romas fans kastade in rökbomber och saboterade matchen.

Francesco Totti vädjade förgäves till dem att sluta.

- Våra egna fans kastade flaskor på mig. Jag är väldigt sårad, säger Totti efter 5-1-segern mot Siena.

Foto: skandal Totti vädjade till sina fans - som svarade med att kasta saker på stjärnan.

I går kväll var det dags för ännu en skandal i den italienska fotbollen. Returmatchen Siena-Roma i italienska cupen fick avbrytas under en lång period. En dryg halvtimme in i första halvlek tvingades domaren tillfälligt blåsa av matchen. Trots att Roma ledde kastade Romas fans in mängder med rökbomber på planen.

- Det gick inte att spela, säger Totti. Röken låg så tät att spelare, domare och publik inte såg någonting. Så fort man försökte sätta igång spelet igen kastade de gulröda supportrarna in fler bomber.

Romas lagkapten Francesco Totti är van att vara hyllad och älskad av fansen.

- Jag gick fram till kurvan för att be dem att inte kasta in fler rökbomber, sade Totti i går till italienska medier efter matchen.

Kastade flaskor

Roma hade då vunnit med 5-1 och tagit sig till kvartsfinal i cupen. Men trots det kände sig Totti som en förlorare och var märkbart ledsen.

- Fansen ropade förolämpningar och kastade flaskor på mig. Jag förstår inte varför och tycker inte att jag förtjänar det, säger Totti.

Romas fans är besvikna efter derbyförlusten mot Lazio. Många tycker att Totti viker ner sig i viktiga matcher som derbyt.

- Jag är mycket sårad, säger Totti, som kan vara på väg bort från klubben i sitt hjärta.

- Vid slutet av säsongen måste jag nu noga överväga min situation. Det här var ett för hårt slag för att man ska kunna överse med det, säger Totti.

Inte den första Roma-skandalen

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A