Zlatan: ”Jag saknar en titel”

avFrida Fagerlund

Zlatan Ibrahimovic, 36, har många titlar – förutom Champions League.

Det är dock inget som gnager den svenske anfallaren.

– Jag skulle inte byta ut mina 33 titlar för Champions League, säger han till Sky Italia.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Efter sju månaders frånvaro är Zlatan Ibrahimovic tillbaka efter sin knäskada. Anfallaren finns tillgänglig inför det viktiga derbyt mot Manchester City under söndagen.

Matchen får ses som en seriefinal då United jagar lokalkonkurrenten i toppen av Premier League. Någon engelsk ligatitel har Ibrahimovic visserligen inte – men kanske retar det honon att Champions League saknas i prisskåpet?

– Jag saknar en titel, medger Ibrahimovic i en intervju med Sky Italia.

– Men jag säger samtidigt till mig själv; om jag hade vunnit Champions League, hade det gjort mig till en bättre spelare? Nej. Har det gjort mig till en sämre spelare att jag inte har vunnit den? Nej.

”Har bevisat mig”

33 titlar har det hittills blivit för 36-åringen, bland annat ligavinster från Italien, Spanien och Frankrike.

– Jag vill alltid vinna till varje pris, varenda år vill jag vinna: men tänk på alla de som har haft en supersäsong och vunnit Champions League för att sedan försvinna helt och inte vinna något mer, säger Zlatan Ibrahimovic.

– Jag, å andra sidan, har vunnit konsekvent varje år, och då menar jag verkligen v-a-r-e-n-d-a år. Jag skulle inte byta ut dessa 20 år och mina 33 titlar för Champions League, jag har bevisat mig och jag har dominerat varenda år.

ARTIKELN HANDLAR OM