Danske fotbollsstjärnan Henning Jensen död

Foto: WIKIPEDIA
FOTBOLL

Han var en av Danmarks största fotbollsspelare genom alla tider.

I går kväll dog Henning Jensen efter en tids cancersjukdom.

– Jag är helt i chock, han var ju bara 68 år, säger tidigare lagkamraten Frank Arnesen till Ekstra Bladet.

När tidigare Chelsea-sportchefen Frank Arnesen blickar bakåt i dansk fotbollshistoria håller han Henning Jensen väldigt högt.

– En fantastisk lagkamrat, mycket intelligent och elegant fotbollsspelaere. Jag ser honom som en av de bästa vi har haft, han är däruppe med Allan Simonsen och Michael Laudrup, säger Arnesen.

Men under måndagskvällen somnade ex-stjärnan in omgiven av sin fri och två barn efter att ha drabbats av cancer i både lever och njurar.

”Kallades ”den stumme””

Jensen radade upp titlar i Europas mäktigaste klubbar under 70-talet. Med Borussia Mönchengladbach vann han två Bundesligatitlar och Uefa-cupen och i Real Madrid vann den offensiva mittfältaren dubbla La Liga-titlar innan han avslutade sin proffsejour med en seger i holländska ligan med Ajax.

– Han var fantastiskt intelligent på fotbollsplanen. Jag minns en gång i Ajax när vi hade börjat säsongen riktigt dåligt, helt plötsligt skulle Henning Jensen spela libero. Han visste att talangen var så stor att han kunde göra det också, säger Frank Arnesen som annars vittnar om en tillbakadragen stjärna.

– Han kallades ”den stumme” för han sa aldrig så mycket. Han sa bara något när han hade något viktigt att säga.