Klar för Elfsborg – tack vare målvakten

avMartin Tolén

Kevin Stuhr Ellegaard bakom ny Elfsborgvärvning

Foto: Bildbyrån
Presenterades av Elfsborg i dag.

Danske Anders Randrup är klar för Elfsborg – tack vare målvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

– Han har bara haft positiva saker att säga om klubben, och det var viktigt för mig att veta dessa saker på förhand när jag valde Elfsborg, säger Randrup. 

Nyligen gjorde Elfsborg klart med den norske mittbacken Jörgen Horn.

I dag blev en annan nordisk försvarsspelare klar för Boråsklubben.

27-årige Anders Randrup har skrivit på för ett år.

– Jag har hört mycket gott om Elfsborg och sättet som de spelar fotboll på, och efter att ha pratat en hel del med Magnus Haglund så kändes det helt rätt att välja Elfsborg. Det verkar vara en bra organiserad klubb med ett riktigt bra lag som ska vara med och slåss om de högsta placeringarna i ligan, säger han till klubbens hemsida.

Målvakten påverkade beslutet

Randrup kommer närmast från Västsjälland, men har tidigare spelat i Bröndby med både Jon Jönsson och Kevin Stuhr Ellegaard.

Och den sistnämnde hade del i att Randrup valde Elfsborg med goda vitsord.

– Jag har pratat mycket med Kevin och han har bara haft positiva saker att säga om klubben, och det var viktigt för mig att veta dessa saker på förhand när jag valde Elfsborg. Kevin har skrivit under på det som jag har hört tidigare, säger Anders Randrup.

Kort kontrakt

Tränaren Magnus Haglund ser det korta kontraktet på ett år som en bra lösning med tanke på spelartappen och att unge Jesper Manns just nu går skadad.

– Att få hit Anders är en mycket bra lösning för samtliga parter då vi har tappar Andreas Klarström och Niklas Gunnarsson och dessutom så kommer Jesper Manns att inleda försäsongen med rehabträning då han nyligen opererats. Så just nu har vi Adam Lundqvist, Anders Randrup, Liridon Gashi och vår lärling Rami Kaib på ytterbacksplatserna, säger Haglund.