Heta ordväxlingen med TV4-profilen

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverige tog ett stort steg mot EM på söndagen.

Trots det var det en stingslig Erik Hamrén som direkt efter matchen delade ut snytingar både till höger och till vänster.

– Det var en av de märkligaste frågorna jag har fått, sa han bland annat till TV4-profilen Olof Lundh.

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Hamrén och Lundh.

Var du på plats på Friends? Zooma in dig själv i publikhavet

Segern mot Montenegro i kombination med Österrikes seger mot Ryssland har satt Sverige i ett mycket bra läge inför höstens EM-kvalavslutning.

– Det var en riktigt, riktigt bra dag för oss resultatmässigt. Det känns riktigt, riktigt bra. Jag är helnöjd, inledde Erik Hamrén den officiella presskonferensen efteråt.

Men tonläget ändrades snabbt när han redan på första frågan ombads motivera det uppmärksammade valet av Alexander Milosevic före Jonas Olsson.

– Jag vill inte gå in på detaljer om det, svarade Hamrén.

”Det är det fan inte”

Lite senare under presskonferensen hamnade han i en hård ordväxling med TV4:s Olof Lundh.

Vad beror det på att ni inte gör det ni pratat om i en halvtimme och att Montenegro är något vassare?

– Det är fotboll. Om det var så enkelt att man gör det man pratar om skulle vi inte behöva sitta här. Varför gör inte dina barn som du säger?

– Det är en annan fråga, svarade Lundh.

– Nej, det är det fan inte, replikerade Hamrén.

– Jämför du mina barn med dina spelare är du snett ute, sa Lundh.

– ”Varför gör de inte som du säger” – det var en av de märkligaste frågorna jag har fått. Du har hållt på med fotboll hur länge som helst. Det är fotboll det handlar om, motståndare det handlar om och en kvalmatch det handlar om. Ibland får man det inte att fungera som man önskar. Det är inget konstigt, sa Hamrén.

”Jag förstår inte”

I slutet av presskonferensen frågade Sportbladets Simon Bank förbundskaptenen:

Ni är väldigt nära att kvittera ut EM-biljetten. Förändrar det din vilja att kunna spela in nya spelare och vara lite mer modig, om du förstår vad jag menar?

– Nej, jag förstår inte vad du menar. Absolut inte! Vi är här för att vinna och för mig är vi långt ifrån klara för EM. Men vi har ett bra utgångsläge, sa Hamrén varpå han omedelbart passade på att ge en ny snyting åt sitt eget förbund och Svensk Elitfotboll för att de inte kom överens om att göra uppehåll i allsvenskan för hela landslagssamlingen.

– Vi har testat väldigt mycket spelare när vi fått chansen och hade vi fått chansen att använda allsvenska spelare i den här samlingen hade vi kanske testat fler spelare. Men nu hade vi inte den möjligheten, sa Hamrén och därefter var presskonferensen slut.

Var du på plats på Friends? Zooma in dig själv i publikhavet

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM