Därför friade domaren bakåtpassen som fick Zlatan att se rött

1 av 2

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blev skogstokig när domare Lionel Jaffredo ”missade” en bakåtpass till målvakt, fick ett utbrott efter matchen och stängdes i natt av fyra matcher.

Nu avslöjar l'Equipe att Jaffredo var fullt medveten om bakåtpasset – men valde att fria.

Foto: AP/TT
zlatan

Zlatan Ibrahimovic tilldelades i går en fyra matcher lång avstängning i den franska ligan. Beslutet meddelades av ligans disciplinnämnd sent igår kväll efter förhandlingar i den franska huvudstaden.

Anledningen till bestraffningen var utbrottet efter 2-3-förlusten mot Bordeaux förra månaden i vilket Zlatan kallade Frankrike för ”ett skitland” och domaren Lionel Jaffredo ”ett rövhål”.

Zlatans ilska efter den där matchen grundade sig i en ilska mot att Jaffredo sett Bordeaux-målvakten ta emot en bakåtpass och plocka upp bollen med händerna. Något som enligt regelboken skulle ha lett till en PSG-frispark.

– Han slår en bakåtpass och målvakten plockar upp bollen. Jag har aldrig sett det i femton år av fotboll, sa Zlatan bland annat i det där utbrottet.

Linjedomaren ville ge Zlatan rätt

Nu avslöjar dock franska tidningen l'Equipe var fullt medveten om regelbrottet som ägde rum – men ändå valde att fria.

Det var i den 86:e minuten som Zlatan kapade en Bordeaux-försvarare och Jaffredo signalerade för fördel av bollen och fortsatt spel då bollen landat hos Bordeaux-spelaren Sané. Det var Sané som i sin tur spelade bollen tillbaka till målvakt Carrasso som plockade upp bollen med händerna.

– Bakåtpass. Frispark, ska en av linjemännen ha meddelat Jaffredo genom sin mikrofon.

Jaffredos svar?

– Jag lät spelet gå när Ibra skulle ha dragit på sig frispark. Jag låter det gå.

L'Equipe kallar beslutet ”beundransvärt” då Bordeaux inte hunnit etablera något av sin fördel, men det är ändå en gråzon. Samtidigt konstaterar tidningen att om domaren direkt blåst för frispark mot Zlatan hade den här soppan aldrig ägt rum.

ARTIKELN HANDLAR OM