Sponsorn räddar Helsingborg igen

avMartin Tolén

FOTBOLL

Gått minus (!) på försäljningarna: ”Pinsamt”

Helsingborg har sålt för åtta miljoner kronor, men affärerna har resulterat i ett minus (!) 1,3 miljoner.

Nu tvingas HIF åter låna pengar av storsponsorn Resurs Bank.

– Pinsamt att be om hjälp igen, men vi hade inget val, säger klubbdirektören David Brodetsky till HD.

Helsingborgs IF är i ekonomisk knipa och har under vintern sålt av Robin Simovic, Jere Uronen och Ema Boateng för drygt åtta miljoner kronor för att rädda ekonomin.

Gör förlust på försäljningarna

Men nu kommer smått chockerande nyheter om att HIF gått minus (!) drygt 1,3 miljoner kronor på försäljningarna. Övriga pengar tillföll externa finansiärer.

– Jag måste erkänna att jag inte kan förstå hur HIF kan skriva kontrakt som leder till en förlust. För mig är det inte bra för klubben och inte heller för finansiärerna. Jag är besviken över hur vi kan ha gjort den här typen av avtal, säger Helsingborgs avgående klubbdirektör David Brodetsky till HD.

Störst var förlusten kring affären med Robin Simovic till Nagoya Grampus i japanska ligan.

– När vi lägger ihop kontrakten får vi en verklighet där HIF förlorar över 1,5 miljoner kronor vid försäljningen av Robin Simovic. Om vi hade sålt för en större summa så hade det kanske inte hänt, säger Brodetsky.

”De var inte glada”

Nu tvingas klubben åter be huvudsponsorn Resurs Bank om hjälp och lånar ett miljonbelopp för att rädda ekonomin. Totalt är HIFs skuld nu uppe i 16 miljoner kronor, varav 14 miljoner är till Resurs Bank, enligt Helsingborgs Dagblad.

– Det uppstod en pinsam situation som innebar att vi var tvungna att gå till Resurs Bank ännu en gång. Efter en hel del diskussioner kommer de nu till klubbens räddning ännu en gång. De var inte glada, men de insåg att vi behövde hjälpen, säger Brodetsky.