KLART: AIK värvar legendarens son

Foto: BILDBYRÅN

avErik Karlsson

FOTBOLL

Nu är det klart.

AIK värvar högerbacken Daniel Sundgren, 24.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att komma tillbaka till AIK, säger han till klubbens hemsida.

Det har varit en illa dold hemlighet att AIK har varit nära att lösa Daniel Sundgren efter hans kontrakt i Degerfors gått ut efter säsongen.

Och nu står det klart att landslagsmannen och AIK-profilen Gary Sundgrens son kommer att bära AIK-tröjan fram till och med 2019.

En återkomst till moderklubben.

”En spelskicklig ytterback”

– Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att komma tillbaka till AIK då jag vet hur proffsig klubben är och hur den fungerar. Jag känner att jag har gått den rätta vägen, inte nödvändigtvis den lätta vägen för att komma tillbaka till klubben, säger han och fortsätter:

– En dröm är nu uppfylld och jag ska kämpa för att uppfylla fler drömmar som att starta matcherna inför AIK-publiken på Friends Arena och jag tror att jag kommer att höja mig många procent bara genom att dra på mig AIK-tröjan.

Sportchef Björn Wesström är nöjd:

– Vi har värvat en spelskicklig ytterback som har ungdomsfostrats i klubben och som utan anpassningstid kan gå in och höja konkurrensen i truppen i ytterbacksposition samtidigt som han har god insikt i klubbens kultur och krav och därför även från dag ett kan bidra utanför planen i lagbygget.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK