Seger: ”Det får ni fråga Zlatan om”

Seger om sin inre rädsla för frågorna om hennes homosexualitet och inställda mötet med Zlatan

göteborg. Vi känner henne som en stark profil i PSG och damlandslaget.

I en personlig podcast berättar Caroline Seger nu om sin inre rädsla för de ­tidiga frågorna kring hennes homosexualitet och om varför hon är förtjust i barn och äldre människor.

Och så ger hon sin syn på det inställda mötet med svenska kungafamiljen och Zlatan Ibrahimovic på Parc des Princes.

Podd-selfie!
Podd-selfie!

Caroline Seger har laddat om efter VM-motgången och är fortsatt en kultur­bärare och nyckelspelare i landslaget. Med analysen gjord ser hon framåt EM-kvalet: Polen väntar i kväll i Göteborg.

Men när vi möts för en podcast i serien Women Only sker en hel del av samtalet med blicken i backspegeln.

Caroline Seger ger sin syn på varför det gick som det gick i VM och berättar om det inställda mötet med klubbkompisen Zlatan Ibrahimovic i samband med den svenska kungafamiljens besök på Parc des Princes i december förra året.

”Planerat”

– Ja, det var planerat och bestämt. Den informationen vi fick var att vi skulle infinna oss. Men på kvällen fick vi ett nytt besked om att det var inställt, säger Caroline Seger och fortsätter.

– Jag har mina spekulationer, jag har mina åsikter. Man har tyckt och tänkt men jag bestämde mig ganska snabbt att inte lägga ­energi på det.

Tror att det var Zlatan som sa till?

– Det får ni fråga honom. Som jag säger har man sina ­egna spekulationer.

Caroline Seger och lagkompisen Kosovare Asllani fick dock träffa kungen på en middag med den franska presidenten Francois Hollande. 

Vilken relation har du med Zlatan Ibrahimovic?

– Ingen relation, säger ­Caroline Seger som aldrig träffat Zlatan Ibrahimovic i Paris.

Är du förvånad?

– Nä, det är jag nog inte. Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli en relation så det är jag inte, säger hon.

I podden berättar Caro­line Seger också om sitt beslut att öppet berätta om sin homosexualitet och om frågan ”Familj?” som fick henne att våndas inför ­intervjuer tidigare år.

– När de frågade mig var jag alltid singel. Jag kunde inte säga det, jag klarade det inte och jag kunde inte stå för det. Inför intervjuer kunde det vara jobbigt för mig att veta att den här frågan kunde komma, säger hon. 

”Blir arg på mig själv”

Nu är det mer naturligt, men inte alltid enkelt. Hon är sambo med den ­ före ­detta fotbollsspelaren Malin Levenstad som flyttat med till Paris.

– Jag har alltid varit samma människa, jag ska inte säga att jag varit trygg i mig själv för jag kan fortfarande känna att det är svårt... Det är sorgligt och jag kan bli arg på mig själv men det är svårt att gå ut och visa sig öppet, säger Caroline Seger.

 EM-kval 18.45, TV12, Sverige-Polen

startelvan

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.