Premier League 2015/2016

Hyllas – för att han bröt spelet

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Agüero i huvudroll i Citys seger

Han blev inte matchhjälte – men han hyllas som en riktig hjälte.

Sergio Agüero stoppade spelet i matchen mot Everton när en supporter behövde medicinsk hjälp.

Sedan åkte argentinaren och hans Manchester City hem med tre nya poäng efter 2-0.

Det var i samband med en hörna som Sergio Agüero plötsligt började gestikulera vid ena stolpen. Efter att argentinaren till sist fått domarens uppmärksamhet hoppade även en supporter in för att påkalla den medicinska personalens.

Fräckt avslut

Någon i publiken hade då råkat illa ut på ena kortsidan och var i behov av medicinsk hjälp. Det är oklart exakt vad som hände men Agüero hyllas nu i sociala medier för sin lilla men uppmärksamma insats.

”Gällande incidenten med supportern gjorde jag bara vad alla andra också hade gjort. Jag blev orolig men har, som tur är, fått reda på att han fick vård i tid och mår bra. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande”, skriver Agüero efter matchen på Twitter.

I matchen var det en annan City-spelare som blev hjälte. Aleksandar Kolarov överlistade till sist Tim Howard i Evertons mål när han från snäv vinkel fräckt gick på avslut när amerikanen chansade på en passning. Dessförinnan hade Howard blåst Agüero på två mål med dubbla fotparader.

Nytt klubbrekord

I slutminuten fick också en ifrågasatt City-spelare jubla. Samir Nasri ersatte Raheem Sterling efter 77 minuter och samarbetade vackert med Yaya Touré innan han lobbade in 2-0.

Segern är Manchester-klubbens tredje raka den här säsongen och med den förra säsongens avslutning inräknad deras nionde raka – nytt klubbrekord.

– Förra säsongen var jobbig för oss, framförallt de sista matcherna som inte betydde något. Vi påminner varandra om det hela tiden. Nu har alla börjat säsongen bra, speciellt Kolarov, säger målvakten Joe Hart i Sky Sports.

– Jag tycker vi har det bästa laget i ligan. Vi måste visa det på planen hela tiden, säger Kolarov.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Manchester City

Samir Nasri

Yaya Touré

Raheem Sterling

Sergio Aguero

Premier League