Förre talangens vansinnesdåd – slog kvinna på parkering

Varning för starka bilder i klippet

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon körde in med sin bil i hans Mercedes.

Då svarade fotbollsspelaren Riccardo Calder med att misshandla henne med både sparkar och slag. Nu döms han till nio månaders fängelse.

– Du är en arg man som har attackerat en försvarslös kvinna som satt ensam i sin bil, säger domaren som meddelade domen.

Hela England skakas av den förre Aston Villa-talangen Riccardo Calders, 22, helt galna attack mot en 24-årig kvinna på en parkeringsplats i Birmingham.

Händelsen ägde rum utanför en pub, den 7 maj i år, och den engelska försvararen – som representerat landets U17-landslag – kokade över när kvinnan, som han känner sedan tidigare, körde in med sin bil i hans Mercedes.

Med både sparkar och slag misshandlade han henne så pass allvarligt att hon bröt en tumme, fick blåtiror på båda ögonen samt andra sår över kroppen. Händelsen fångades på film av en övervakningskamera – filmen användes som bevismaterial i rätten.

Kvinnan uppger att hon lider av psykiskt trauma efter attacken.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

Fick sparken från sin klubb

Nu har Calder dömts för misshandel och får ett nio månader långt fängelsestraff.

Han får dessutom körförbud samt kontaktförbud (gäller fem år) med den misshandlade kvinnan.

– Du är en ung man som tidigare har skött dig och som har haft ett liv som professionell fotbollsspelare. Men samtidigt är du en arg man som har attackerat en försvarslös kvinna som satt ensam i sin bil, säger domaren som meddelade domen i Birmingham Crown Court.

Calders senaste klubb är Inverness i den skotska andradivisionen, men han fick sparken från klubben efter misshandeln.

Publicerad:

LÄS VIDARE