”Rent jävla ointressant att snacka om sådana här saker”

avMalin Wahlberg

Djurgården har inte slagit Hammarby sedan 2007. 

I söndagens derbyt blev det en ny förlust. 

– Det saknas bara att Jonas (Olsson) knoppar in den där så är det vi som hade firat, säger Kevin Walker till C More.

Hammarby tog ledningen redan efter två minuter, men i den andra halvleken kom Djurgården tillbaka. Kevin Walker kvitterade på straff och på stopptid hade Jonas Olsson en farlig nick som hade kunnat ge 2-1. 

I stället vände Hammarby spelet och gjorde 2-1 åt andra hållet. 

– Vi har en jättemöjlighet med Jonas, sedan lyckas vi inte stänga ytorna och täcka till Dibba där. Det är en bra kontring för Hammarby, det är som det är för oss, säger Kevin Walker till C More.

”Väldigt tråkig för oss”

Djurgården har inte vunnit mot Hammarby sedan 2007 och lyckades inte bryta den sviten i dag heller.

– Vi är en nick ifrån i dag att göra det. Det finns inga sådana tankar hos mig i alla fall. Det har blivit så på ett konstigt sätt att den typen av statistik finns nu. Den statistik är väldigt tråkig för oss. Vi får ändra på det till nästa match, säger Walker. 

Målskytten försöker sedan analysera vad Djurgården kunde ha gjort bättre. 

– Om man mäter löpmeter på våra forwards och deras så kanske det ser ganska olika ut i dag. Där våra får ta många långa löp och är lite i obalans när de ska suga in bollen åt oss. Det är kanske något vi kan titta på rent kontrakt. Men det känns rent jävla ointressant att stå här och snacka om sådana här saker. Jag vet inte varför jag gör det. Det är väl bara att komma igen till Malmö borta. 

Foto: Andreas Bardell
ARTIKELN HANDLAR OM