Vieri: ”Ingen kommer sakna Zlatan i VM”

avAdam Borg

I torsdags kom beskedet att Zlatan inte kommer att spela VM.

Det är ingen större förlust för Sverige. Iallafall inte enligt den förre storspelaren Christian Vieri.

– Ingen kommer sakna honom i VM, säger han i en Zlatan-debatt hos beIN Sports USA.

Ända sedan Sverige kvalificerade sig till VM i Ryssland har det debatterats flitigt angående om Zlatan Ibrahimovic vara eller icke vara i landslaget. Men i torsdags kom det definitiva beskedet – Zlatan kommer inte att spela VM. Svenska fotbollförbundet gick ut med ett pressmeddelande där man meddelade att svensken inte är aktuell inför sommarens VM.

– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, sa landslagschefen Lasse Richt i pressmeddelandet från svenska fotbollförbundet.

”Han skulle förstöra för hela laget”

Under natten hölls en debatt i programmet beIN Sports USA angående beskedet. I debatten medverkade bland annat den förre storspelaren Christian Vieri. Vieri, som under sin karriär representerade klubbar som Inter, Juventus, Lazio och Milan samt gjort 47 A-landskamper för Italien, debatterade då för att Sverige kommer klara sig bättre utan Zlatan.

– Han skulle förstöra hela laget. Det här laget kvalificerade sig för VM utan honom, säger Vieri. Jag gillar "Ibra", men ingen kommer sakna honom i VM. Det finns andra fenomenala spelare, säger italienaren.

Vieri menar att de spelarna som tog Sverige till VM är de som ska få fortsatt förtroende i Ryssland i sommar.

– Låt de unga spelarna få chansen, det är de som har kvalat in Sverige till VM, säger han.

Håller inte med Vieri

I debatten deltog också den förre Manchester United-målvakten Gary Bailey. Han höll dock inte med om Vieris resonemang och menade istället att Janne Andersson borde tänka om.

– Sveriges förbundskapten kan komma att ångra att han inte tog ut honom när de åkt ut för att de inte kunnat göra mål, säger Bailey.

Foto: Marcus Ericsson/TT
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM